Bakan Kurum Açiklamasi 'Konyaspor'un 100. Yilinda Örnek Bir Kulüp Olmasini Istiyoruz'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Konyaspor’un 100. yilinda altyapisiyla, tesisleriyle, 42 bin kisilik stadyumuyla örnek bir kulüp olmasini istediklerini söyledi.

Bakan Murat Kurum bir takim ziyaretler için geldigi Konya’da, Kayacik Tesisleri’nde Konyaspor kulübüne ziyarette bulundu. Kulüp Baskai Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Bakan Murat Kurum burada açiklamalar yapti. 5 Haziran’da Konyaspor’un kongresinin oldugunu ve Fatih Özgökçen’in baskanliga seçildigini hatirlatan Murat Kurum, “Hem Fatih baskanimizi hem yönetimimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum. Tabii Konyamiz hem bölgesi için hem ülkemiz için çok önemli illerimizden bir tanesi. Konyasporumuz da bizim en önemli degerimiz, en önemli varligimiz. Aslinda Anadolu için çok önemli bir degerimiz. 99 yildir ülke sporuna hizmet veren, basaridan basariya kosmus bir takimimiz” dedi.

Konyaspor’un 100. yilinda altyapisiyla, tesisleriyle, 42 bin kisilik stadyumuyla örnek bir kulüp olmasini istediklerini belirten Bakan Kurum, “Yerli futbolcularimizin yetistigi, ülkemize, milli takimimiza hizmet verdigi ve basariyi bu noktada en üst seviyeye çekecek bir kulüp olsun. Tabii maalesef futbol kulüplerini isletmek ve bu basariyi saglayabilmek ancak altyapiyla mümkün oluyor, ancak kendi kendine yeten bir kulüp olmakla olabiliyor. Bu yilsonu bitmeden alt yapi tesislerimizi buraya tasiyacagiz ve burada tüm yas gruplarina hitap eden bu tesiste futbolcularimiz yetisecek. Burada yetismis futbolcularimiz Konyaspor’umuza, ülke sporuna hizmet edecek. Buradan milli takima 1-2 tane degil, 3-4-5 tane futbolcu verebilecegimiz ve altyapi tesisleriyle örnek, 3-4 yasinda alinip 17-18 yasinda ülke sporuna katki saglayacak sporcular yetissin istiyoruz. Bunu ilk önce futbolla baslatacagiz, akabinde tüm branslarda liderlige, ilk 5’e oynayabilecek ve devaminda da insallah Bursaporumuz gibi, Basaksehirimiz gibi sampiyonluga oynayabilecek bir takim olsun istiyoruz. Konyaspor’un, Konya’nin bu potansiyeli var. Burada insallah birlik, beraberlik ruhu içinde bu basarilari yakalamak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kurum, Konya sevdalisi bir bakan olarak ellerinden gelen her seyi Konyaspor’a yapmaya devam edeceklerini kaydederek, “Bunu birlikte yapabiliriz. Konyaspor, bizim yavrumuz. Onu büyütecegiz, onu basaridan basariya hep birlikte kosturacagiz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da hep adindan basarilarla bahsedecegimiz bir kulüp olsun istiyoruz. Bunu da insallah hep birlikte, birlik, beraberlik ruhunu en üst seviyeye çikararak yapabiliriz. Bugüne kadar Konyasporumuza hizmet etmis tüm teknik adamlarimiza, futbolcularimiza ve yöneticilerimize tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Program sonunda Konyaspor Baskani Fatih Özgökçen tarafindan Bakan Kurum’a isminin yazili oldugu Konyaspor’un yeni sezon formasi hediye edildi.

Kaynak: İHA