Aydin'da Yaz Spor Okullari Açilis Töreni Düzenlendi

Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan 22 dalda düzenlenen yaz spor okullari için açilis töreni düzenlendi.



Gençlik ve Spor Bakanligi’nin çocuklar ve gençleri spora yönlendirmek amaciyla her yil düzenli olarak planladigi ücretsiz Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari Aydin’da da düzenlenen açilis töreni ile basladi.

Adnan Menderes Stadyumu’nda yogun katilimla düzenlenen törende saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan konusan Aydin Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Ahmet Keskin, "Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari çocuklari ve gençleri spora yönlendirip ve sporu sevdirmek, yaz tatillerini en verimli sekilde degerlendirmek amaciyla her yil okullarin kapanmasina müteakip faaliyete geçmektedir. Erken yasta spora kazandirdigimiz çocuklarimiz, düzenli ve özverili çalismalari ile gelecekte uluslararasi platformlarda bizleri gururlandiracaklardir. Bu baglamda Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari’nda 5-18 yas arasindaki çocuk ve gençlerimize yönelik açilan 22 spor dalinda 26 antrenörümüzün görev alacak. Ayrica Yaz Spor Okullarinin disinda 12 ay boyunca ücretsiz spor kurslarimiz da devam etmektedir. Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak hedefimiz yaz döneminde 15 binin üzerinde çocuk ve gencimizin spor faaliyetlerine katilimini saglamaktir. Bu yolda özverili çalisacak olan antrenörlerimize ve tüm çalisanlarimiza tesekkür ediyorum" dedi.



Müdür Vekili Keskin’in konusmasinin ardindan, milli sporcular tanitilarak halk oyunlari gösteri sahnelendi. Cimnastik, Muay Thai ve Taekwondo gösterilerinin ile renklenen Yaz Spor Okullari ve Engelsiz Spor Okullari açilis törenine Aydin Vali Yardimcisi Riza Dalan, Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Efeler Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan, Aydin Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili ve Yurt Hizmetleri Müdürü Ali Keskin, Gençlik ve Spor Efeler Ilçe Müdürü Mithat Yildirim, sube müdürleri, antrenörler, sporcular ve veliler katildi.



Aydin’da açilisi düzenlenen yaz spor okullarinda, aticilik, atletizm, badminton, basketbol, bocce, boks, cimlastik, eskrim, futbol, floor curling, güres, hemsball, hentbol, judo, karate, masa tenisi, okuçuluk, taekwondo, tenis, voleybol, yüzme ve wushu olmak üzere 22 spor dalinda faaliyet gösterilecek.

Kaynak: İHA