Antalya'da 'Spora Gönül Ver' Projesi Ile Görme Engelli Ve Engelsiz Bireyler Bir Araya Gelecek

Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü tarafindan görme engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getirmek ve engellilerin spora katilimini artirmak amaciyla "Spora Gönül Ver" projesi hazirlandi.

Gençlik ve Spor Bakanliginin destekledigi ve Antalya Valiligi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Dernegi ile Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi is birliginde gerçeklestirilen proje için Muratpasa Belediye Kültür Salonu'nda tanitim programi düzenlendi.

Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Baskani Fevzi Ünver, burada yaptigi konusmada, proje ile görme engelli spor branslarinda altyapinin güçlendirilmesini hedeflendiklerini bildirdi.

Kulübün uzun bir süredir görme engellilerin spor branslarinda karsilasilan eksikliklerle ilgili çalisma yaptigini anlatan Ünver, "Çalismalarimizda özellikle golbol gibi sporlarda eksikliklerimiz oldugunu gördük. Iyi sporcular ve hakemler yetistirmemiz gerektigini belirledik." dedi.

Çalismalarda sürdürülebilir basariyi hedeflediklerini dile getiren Ünver, il genelinde spor yapmayan görme engelli birakmayacaklarini belirtti.

Proje koordinatörü Hüseyin Demir de proje kapsaminda 60 engelli ve 40 engelsiz bireyin golbol, B1 futbol, futsal, satranç, judo, yüzme, atletizm ve halter branslarinda bir araya gelecegini kaydetti.

Antalya Bilim Üniversitesi Spor Faaliyetleri Yöneticisi Muttalip Gökhan Dinçer, Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Dernegi Baskani Oguz Özdemir, Muratpasa Belediyesi Baskan Vekili Hüseyin Sari ile Antalya Gençlik ve Spor il Müdürlügü temsilcileri katildi.

Kaynak: AA