Samsun 61 Yil Sonra Olimpiyatlara Sporcu Gönderiyor

Samsun’da yasayan ve katildiklari her yarismada basarilariyla Türk halkinin gögsünü kabartan özel milli sporcular Esra Bayrak ve Fatma Damla Altin, Tokyo Olimpiyatlari’nda Türkiye’yi temsil edecek. Olimpiyata Samsun’da iddiali hazirlanan Bayrak ve Altin’in tek hedefi ise altin madalya kazanmak.

Özel milli sporcular Esra Bayrak ve Fatma Damla Altin, Japonya’nin baskenti Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlara katilacak. Samsun Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu, altin kizlarla bir araya gelerek pasta kesti. Eglenceli geçen etkinlik sonrasi açiklamalarda bulunan Kasapoglu, "Fatma Damla Altin, Tokyo Olimpiyatlari’na gönderecegimiz ikinci kizimiz. Hamdolsun burada emegi geçenleri zikretmek gerekiyor. Özellikle Aytunç Göz hocayi zikretmek lazim. Bu kizlar çok emek verdiler. Su an Türkiye’yi temsilen Samsun’dan iki kizimizi gönderecegiz. Samsun, Mustafa Dagistanli’dan 61 yil sonra bu sefer iki kizimizi olimpiyata gönderiyor. Insallah Samsun’u en iyi sekilde temsil edecekler. Kizlarimizdan olimpiyatlarda altin madalya bekliyoruz. Insallah elde ettikleri basari sonrasi Samsun’da üstü açik arabalarla sehir turu yapacagiz ve Samsun’un unutulmaz isimleri olacaklar. Samsun tarihine isimlerini altin harflerle yazdiracaklar" dedi.

Paralimpik Branslar Milli Takimlar Sorumlusu Aytunç Göz, "Iki kiz sporcuyla Samsun’u ve Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmek bizim için çok gurur verici. Bunun için çok uzun yillardir çalisiyoruz. Esra ile 8 yillik çalismanin emegini aldik. Fatma Damla’nin Esra’ya katilmasi bize güç verecek. Insallah olimpiyatlardan madalya ile dönerek tüm engelli gruplarinda ve özel sporcular arasinda tarihte ilk olmak istiyoruz. Insallah bunu da yapacagiz. Ilkleri yapmaya alistik. Insallah bir ilki daha basaracagiz" diye konustu.



"Ay-yildizli bayragi göndere çekmek istiyorum"

Milli sporcu Esra Bayrak, dileginin gerçek oldugunu söyleyerek, "Diger arkadaslarimin da gelmesini istiyordum. Damla ile bu yola çikmak çok gurur verici. Damla ile el ele Tokyo’ya gitmek çok güzel. Onunla beraber ay-yildizli bayragi göklere çekmek istiyorum" ifadelerini kullandi.

Fatma Damla Altin ise, "61 yil sonra Samsun’dan Esra ile birlikte olimpiyatlara gitmek çok güzel bir duygu. Türkiye’yi en iyi sekilde temsil edecegimize inaniyorum" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA