Mersin'de Sporculara Yetenek Taramasi Modelleme Asamalari Yapildi

İçel Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Türkiye Olimpik Hazirlik Merkezleri (TOHM) ve Sporcu Egitim Merkezi (SEM) sporcularina yönelik Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Programi modelleme ve asama testleri yapildi.

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol geregi hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Programi Modelleme asama testleri TOHM ve SEM bünyesindeki atletizm, aticilik, tenis, güres, cimnastik, yüzme ve eskrim branslarinda egitim alan sporculara yönelik Servet Tazegül Spor Salonu’nda uygulanan testler tamamlandi. Uygulanan programda temel motorik testler. denge ve reaksiyon, koordinasyon testleri ve dayaniklilik uygulanarak, sporcularin brans bazinda ön plana çikan parametre degerlerinin aktif sporcular üzerinden neler oldugunu ortaya koyabilmeleri amaçlanarak tamamlandi.

Sporcularina yönelik yapilan testleri yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi alan İçel Gençlik ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir, "Gençlik ve Spor Bakanligimiza bagli Spor Hizmetleri Genel Müdürlügü bünyesinde Türkiye’nin 22 ilinde 22 spor bransini kapsayan alanda olimpik sporcu yetistirilmesine yönelik çalismalar yürüten TOHM ile SEM sporcularimizin kendilerini gelistirebilmeleri için alanlarinda uzman antrenör, fizyoterapist, psikolog ve masörlerimiz il müdürlügümüz uhdesinde hizmet veriyoruz. TOHM bünyesinde atletizm, aticilik ve tenis, SEM bünyesinde ise atletizm, cimnastik, güres, yüzme ve eskrim branslarinda yatili ve gündüzlü olmak üzere toplam 83 sporcumuz egitim almaktadir. Sporcularimizi daha verimli ve etkin kilmak adina çalismalar yapan Gençlik ve Spor Bakanligimiz, bu iki projeye çok önem veriyor. Özellikle TOHM bünyesinde yetisen sporcularimizin elde ettikleri basarilar bizleri gururlandirirken, SEM’den yetiserek TOHM’a geçen sporcularimizla da ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligimizin TOHM ve SEM projelerinde yer alan sporcularimizin egitimlerini sorunsuz sekilde sürdürebilmesi için titiz bir çalisma yürütüyor" dedi.

Il Müdürlügü olarak sporcularin gelisimi için ellerinden geleni yaptiklarini vurgulayan Demir, "Amacina ulasarak meyvelerini vermeye baslayan Proje kapsaminda olimpik ruha ve beceriye sahip gelecegimizin teminati olan kiymetli gençlerimizi Türk sporuna kazandirmak en önemli hedefimiz. Spor Hizmetleri Genel Müdürlügümüz tarafindan sporcularimizin brans bazinda ön plana çikan parametre degerlerinin aktif sporcular üzerinden neler oldugunu ortaya koyabilmeleri amaciyla Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Programinda uygulanan temel motorik testler, denge ve reaksiyon, koordinasyon testleri ve dayaniklilik uygulanarak kayit altina alinmistir. Bu süreçte yapilan testlerde emegi geçen hizmet ve sube müdürlerime, antrenörlerimize ve tüm ekibe tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA