Lucas Lima Açiklamasi 'Roberto Carlos Hayraniyim'

Medipol Basaksehir’in yeni transferi Lucas Lima, bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Brezilyali sol bek Roberto Carlos’un hayrani oldugunu dile getirdi. Lima, ayrica turuncu-lacivertli takima katildigi için mutluluk duydugunu da sözlerine ekledi.

Basaksehir’in, Al-Ahli’den kadrosuna kattigi sol bek oyuncusu Lucas Lima, kulübün sosyal medya ekibine açiklamalarda bulundu. Turuncu-lacivertli kulübe transfer sürecinden bahseden Lima, “Bu kulübün bir parçasi olmaktan dolayi çok mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum. Çok iyi motive olmus bir seklide geldim buraya. Basaksehir’e de en iyi sekilde yardimci olma anlaminda sözünü verebilirim. Benim için kolay bir tercih olmadi, zor bir süreç oldu. Al-Ahli yöneticilerine de tesekkür etmek istiyorum. Bu süreci kolay hale getirdiler. Bir an önce sahada olup takima faydali olmak için çalismalara baslamak istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Rafael ve Giuliano ile görüstüm”

Basaksehir’de top kosturan vatandaslari Rafael ve Giuliano’dan kulüp hakkinda bilgiler aldigini aktaran 29 yasindaki futbolcu, “Rafael ile bir görüsmem oldu. Ayni zamanda Giuliano ile de görüstüm. Gelmeden önce her ikisinden de kulüp hakkinda çok olumlu bilgiler aldim. Takim içerisinde çok fazla Brezilyali oyuncular var. Kisisel olarak tanismiyoruz henüz ama kendileri hakkinda bilgi aldim tabii ki. Bu benim için büyük bir avantaj çünkü takim içindeki kültürel adaptasyon sorununu hizli atlatma anlaminda. Dilin de vermis oldugu faydayla bana çok yardimci olacaktir. Yapisi ve kültürel bilesenleri bir araya getirme gayreti içinde olan bir kulüpte top kosturma heyecani içerisindeyim. Çok mutluyum. Sezon içerisinde de inaniyorum ki adaptasyon sorununu en hizli sekilde atlatip kendimi sadece futbola verme gayreti içinde olacagim” dedi.



“Roberto Carlos’a hayranligimi gizleyemiyorum”

Kendisine örnek aldigi oyuncu olup olmadigi yönünde gelen bir soruyu ise Lima, “Somut sekilde gösterebilecegim bir futbolcu yok. Tabii ki çok kaliteli, usta ayaklar var Brezilya’da ama daha önce Türkiye’den de yolu geçmis, Fenerbahçe formasiyla oynamis bir Roberto Carlos var. Kariyerine baktigimda hayranligimi gizleyemiyorum. Almis oldugu zaferler ve basarilara bakildiginda ona hayran olmamak elde degil” diye cevaplandirdi.

Kaynak: İHA