Kenan Çarpisantürk ISOFF Challenge'in Ilk Yarisini Ali Gökhan Yazici-Alparslan Yüksel Ekibi Kazandi

Istanbul Off-Road Kulübü (ISOFF) tarafindan, bu yil hayatini kaybeden ISOFF üyesi Kenan Çarpisantürk anisina organize edilen ISOFF Challenge'in ilk ayaginda Ali Gökhan Yazici-Alparslan Yüksel ekibi birinci oldu.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonundan (TOSFED) yapilan açiklamaya göre, 24 ekibin start aldigi yarista, Ali Gökhan Yazici-Alparslan Yüksel, Kenan Çarpisantürk'ün eski yaris araci ile yarisirken, Çarpisantürk'ün oglu Salih Çarpisantürk de katilimcilar arasinda yer aldi.

Toprak agirlikli 4,7 kilometre uzunlugundaki parkurda, toplu kalkis ve eleme usulü kosulan yarista, 4×4 araçlarin yani sira 4×2 Buggy ve SSV araçlar start aldi.

Ekipler araç klasmanlarina bakilmaksizin siralama turlarindan elde ettikleri zamanlara göre dizilip ayni anda yarisa basladi. Eleme turlarinda en iyi zamanlari kaydeden ekiplerin bir üst tura yükseldigi yarista ilk elemeler 10 tur, 2. elemeler 8 tur, yari final 6 tur ve final de 6 tur olarak kosuldu.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu Baskani Eren Üçlertopragi ve Sportif Direktör Murat Kaya'nin da takip ettikleri yarista, birincilik kupasini Mitsubishi Pajero ile mücadele eden Ali Gökhan Yazici-Alparslan Yüksel ekibi kaldirdi.

Ikinciligi DeToro ile yarisan Burak Ayvaz-Semih Noyan kazanirken, yarisin genel klasman üçüncüsü Kenan Çarpisantürk'ün oglu Salih Çarpisantürk ve Mert Becce oldu.

"Kenan Çarpisantürk 2021 ISOFF Challenge"in ikinci ayagi 4-5 Eylül tarihlerinde gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA