Kayserispor Yeni Sezon Hazirliklarina Basladi

Kulüp Baskani Berna Gözbasi:'Çok sükür ki hem Dogan Alemdar'a hem Emre Demir'e ilgi büyük. Bu konuda acelemiz yok' 'Mensah'a bugün PAOK'un ilgi gösterdigi yönünde haber gördüm, öyle bir sey yok' Kayserispor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak:'Bütün amacimiz ve hedefimiz öncelikle saglikli bir kulüp yapisi kurmak. Sonra da Kayserispor'un bugününü, yarinini ve gelecegini insa etmek'

Süper Lig ekiplerinden Hes Kablo Kayserispor, yeni sezon hazirliklarina basladi.

Kulüp tesislerindeki yeni sezonun ilk antrenmani öncesi gazetecilere açiklamada bulunan Kulüp Baskani Berna Gözbasi, zorlu bir sezon öncesi simdiden umut dagitmak istemediklerini, bu sezon çok gerçekçi gideceklerini söyledi.

Transfer tahtalarini açmak için ugraslarinin devam ettigini belirten Gözbasi, "Transfer görüsmelerimiz de devam ediyor. Bununla ilgili zaten sportif direktör ve hocamizin istisaresiyle ilerliyoruz. Basinda çok fazla 'o geldi bu gitti' gibi haberler duyuyorum ama lütfen kulüpten resmi bir açiklama olmadan bu tür haberlere itibaren etmeyin." dedi.

Genç kaleci Dogan Alemdar'a Avrupa'dan çok sayida kulübün talip oldugunu anlatan Gözbasi, sunlari kaydetti:

"Yeni yabanci kurali ama 'biz yerli kurali' diyoruz. Çok karisik kurallar silsilesi var ama sportif direktörümüz ve hocamiz buna uygun kimler gidecek kimler kalacak konusunda karar verecekler. Tabii ki yerli oyuncu agirligimiz olacak. Dogan ile ilgili görüsmelerimiz devam ediyor. Henüz netlesen bir kulüp yok. Ama çok sükür ki hem Dogan Alemdar'a hem Emre Demir'e ilgi büyük. Hem kulübümüzün menfaatine hem de çocuklarin kariyeri ile ilgili en iyi teklif ne ise onu degerlendirecegiz. Bu konuda acelemiz yok."

- "Mensah, dönmek oynamak istiyor"

Gözbasi, geçen sezonu Besiktas'ta kiralik olarak geçiren Mensah ile ilgili gelebilecek iyi tekliflere açik olduklarini ifade etti.

Mensah'in maliyetli bir oyuncu oldugunu ve kulübün mali yapisini etkiledigini dile getiren Gözbasi, söyle konustu:

"Mensah'a bugün PAOK'un ilgi gösterdigi yönünde haber gördüm, öyle bir sey yok. Hatta sportif direktörümüze 'öyleyse hemen görüselim' dedim. Mensah 3 Temmuz'da gelecek. Biliyorsunuz Mesah'in maliyeti çok yüksek. Kulübün o zaman ki yapisinda 5 milyon avrolara ulasan maliyet. Her sene de artan bir maasi var. Bir Anadolu kulübü ya da Kayserispor'un mali yapisinda ilginç bir transfer. Kulüp menfaatleri dogrultusunda iyi bir teklif gelirse onu da degerlendiririz. Mensah ile görüstüm o da dönmek, oynamak istiyor ama kariyeri açisindan ve kulüp için iyi bir yer olursa konusup degerlendiririz."

- Kosukavak: "Kayserispor'un bazi problemleri var"

Kayserispor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak da zorlu bir süreci geride biraktiklarini ve gelecek sezon sorunlari asarak ligde basarili bir Kayserispor izlettirmek istediklerini belirtti.

Geçen sezon lig bitimine 20 gün kala takimin basina geldigini animsatan Kosukavak, "Çok sükür, Allah utandirmadi, takimi ligde tuttuk. Bugünkü süreç biraz daha farkli seyler barindiriyor. Herkesin de bildigi gibi Kayserispor'un bazi problemleri var. Bu süreçte transfer nasil sekillenecek? Nasil hareket edilecek? Baskan ve yönetim kurulu bu konuda yogun mesai harciyorlar. Çok özveri de bulunuyorlar." diye konustu.

Kayserispor'un bugününü yarinini planlayarak hareket etmek istediklerini vurgulayan Kosukavak, sunlari kaydetti:

"Burada ki sorunlari benim anlatmama gerek yok. Siz bu sehirde yasiyorsunuz ve birçogunu da biliyorsunuz. O yüzden öyle beklentilerimiz var. Bütün amacimiz ve hedefimiz öncelikle saglikli bir kulüp yapisi kurmak. Sonra da Kayserispor'un bugününü, yarinini ve gelecegini insa etmek. Biz hazirliklarimizi bu sekilde yapiyoruz. Insallah o sorunlar hallolur. Kayserispor gibi geçmiste Süper Lig'in kemik bir takimina burada iyi seviyelerde mücadele etmek yakisiyor. Nasil bir yol gidecegimizi sartlarimiza göre bakip degerlendirecegiz."

Transfer çalismalari hakkinda da Kosukavak, takim kadrosunun iyilestirilmeye ihtiyaci oldugunu ve ilerleyen süreçte bu konularla alakali net söylemlerde bulunacaklarini sözlerine ekledi.

- Antrenman

Tesislerdeki sezonun ilk antrenmani, teknik direktör Yalçin Kosukavak yönetiminde gerçeklestirildi. Isinma hareketleriyle baslayan idman koordinasyon ve pas çalismalariyla devam etti.

Altyapidan genç oyuncularin da yer aldigi çalisma, yari sahada çift kale maçla sona erdi.

Kaynak: AA