Kayserispor Top Basi Yapti

Kayserispor, yeni sezon öncesinde ilk antrenmanini yapti. Kayserispor Teknik Direktörü Yalçin Kosuvak, "Kayserispor gibi geçmiste Süper Lig’in kemik bir takimina burada iyi seviyelerde mücadele etmek yakisiyor” derken, Kulüp Baskani Berna Gözbasi ise, “Hem Dogan’a hem de Emre’ye ilgi büyük” dedi.

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, yeni sezon öncesinde kulüp tesislerinde ilk antrenmanini yapti. Teknik Direktör Yalçin Kosukavak yönetiminde toplanan futbolcular, düz kosunun ardindan isinma hareketleri yapti. Antrenman, teknik çalisma ile devam etti.

“Zorlu bir süreci geride biraktik”

Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularini yanitlayan Kayserispor Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, “Zor bir süreci geride biraktik. Ben, geçen sezondaki zorlu sürece 20 günde dahil oldum. Çok sükür, Allah utandirmadi. Takimi ligde tuttuk. Bugün ki süreç biraz daha farkli seyler barindiriyor. Herkesin de bildigi gibi Kayserispor’un bazi problemleri var. Bu süreçte transfer nasil sekillenecek? Nasil hareket edilecek? Baskan ve yönetim kurulu bu konuda yogun mesai harciyorlar. Çokta özveri de bulunuyorlar. Ben Bursasspor’da da çalistim. Orada da buna benzer seyler vardi. Bu sadece yönetim kurullarinin veya kulüp baskanlarinin üstesinden gelecegi seyler olmaktan çikmis. O yüzden tüm Kayseri sehrinin bu konuya duyarli olmasi gerekiyor. Burada ki sorunlari benim anlatmama gerek yok. Siz bu sehirde yasiyorsunuz ve birçogunu da biliyorsunuz. O yüzden öyle beklentilerimiz var. Bütün amacimiz ve hedefimiz öncelikle saglikli bir kulüp yapisi, sonra da Kayserispor’u hem yarisir hem de bugününü, yarinini ve gelecegini insa etmek. Biz hazirliklarimizi bu sekilde yapiyoruz. Insallah o sorunlar hallolur. Kayserispor gibi geçmiste Süper Lig’in kemik bir takimina burada iyi seviyelerde mücadele etmek yakisiyor. Nasil bir yol gidecegimizi sartlarimiza göre bakip degerlendirecegiz" ifadelerini kullandi.

Transferlerle alakali bir soruya Kosukavak, "Biraz izole kalmasi gereken konular. Onlari zamani geldiginde konusacagiz. Suanda takimda oyuncu sayisi yeterince fazla var. Bazi mevkilere ihtiyacimiz var. Kadronun iyilestirilmesi ihtiyaci da var. Içerde halledilmesi gereken bazi isler var. Onlari halledelim, daha sonra bu konularla alakali daha net seyler söyleyebiliriz” dedi.



Kosukavak, yabanci oyuncu sinirlandirmasiyla ilgili olarak da, "Bu yillardir çok siklikla gündeme gelen ve siklikla yapilan bir seydir. Benim bu konuyla ilgili bir fikrim var ama antrenörlerin fikri ne kadar birilerini etkiliyor bunla alakali süpheli seyler var. Gönül ister ki her tarafta yerli futbolcular oynasin ama öyle de olmuyor. Çünkü üretim yok. Sadece 14 yabanciyla sinirli degil. Orada geçen seneyle bu sene arasinda önemli detaylar var. 14 tane Türk oyuncu bulundururken bunun 4 tanesi 2 sene sizde vize olmus ve 2000 dogumlu üzeri olacak. 2 tane de 1997 dogumlu baska yerlerde vize olmus oyuncu olacak. Siz 14’ten 8 tane Türkiye Süper Lig’in de oynayabilecek seviyede oyuncuya ihtiyaciniz var. Bunlar sayilar ile hallolacak isler degil. Bizler üretemedigimiz, asagidan getiremedigimiz sürece siz yabanci sayisini 2021’de 10 yaparsiniz, öbür gün 8 yaparsiniz. Yine tikanir durur. Kesin çözüm üretimdir" seklinde konustu.



Baskan Berna Gözbasi: "Bu sene çok gerçekçi gidecegiz"

Antrenmani takip eden Kayserispor Kulüp Baskani Berna Gözbasi, "Bu sene çok gerçekçi gidecegiz. Genel kurulda durumlarimizi paylastik. Transfer tahtamizi açmak için ugraslarimiz devam ediyor. Transfer görüsmelerimizde devam ediyor. Transfer konusunda gelismeler olursa sizlerle paylasacagiz. Basinda su oyuncu geldi, gitti gibi haberler duyuyorum. Kulübümüzden resmi yayinlanmadan, yetkili bir agizdan duymadan bu tür haberlere itibar etmeyin” diye konustu.



"Emre ve Dogan’a ilgi büyük"

Takimin genç yildizlari Emre Demir ve Dogan Alemdar’a transfer konusunda ilginin büyük oldugunu kaydeden Gözbasi, "Yeni yabanci kurulu diyoruz ama biz ona yeni daha çok yerli kurali diyoruz. Yerli oyuncu agirligimiz olacak ama yabanci oyuncularda olacak. Önce yerli oyuncularla ilgili çalismalarimizi bitirecegiz. Dogan ile ilgili görüsmelerimiz devam ediyor. Henüz tam netlesen bir kulüp yok. Hem Dogan’a hem de Emre’ye ilgi büyük. Kulübümüzün menfaatine ve çocuklarin kariyeriyle ilgili teklif neyse onu degerlendirecegiz. Acelemiz yok" degerlendirmesini yapti.

"Mensah buraya dönüp oynamak istiyor"

Berna Gözbasi, Mensah ile ilgili sorulan bir soruya su yaniti verdi:

"Öyle bir sey yok. Mensah ayin 3’ünde gelecek. Mensah ile ilgili de talepler var. Biliyorsunuz ki Mensah’in maliyeti yüksek. Mensah’in transferine bastan beri kulübün o mali yapisinda 5 milyon avrolara ulasan bir maliyet. Her sene de artan bir maasi var. Bir Anadolu kulübünün veya Kayserispor’un mali yapisinda ilginç bir transfer. Atletico Madrid’e de borcumuz var. Onu da taksitlerle ödüyoruz. Kulüp menfaatimize uygun iyi bir teklif gelirse onu da degerlendiririz. Mensah ile ben görüstüm. Kendisi buraya dönüp oynamak istiyor ama kariyerle ilgili iyi bir yer olursa, kulüp içinde iyi olursa tabi ki konusup degerlendiririz."

Öte yandan, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, ilk antrenmani takip ederek bir süre Kayserispor Kulüp Baskani Berna Gözbasi ile görüstü.

Kaynak: İHA