Karabükspor'da Milyon Avroluk Yolsuzluk Davasi Görülmeye Baslandi

TFF 3. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’da yolsuzluk yapildigi iddialarina iliskin Karabük Cumhuriyet Savciligi’nca yürütülen sorusturma kapsamindaki davanin ikinci celsesi görüldü.

Içisleri Bakanligi Dernekler Denetçiligi tarafindan hazirlanan raporda, Kardemir Karabükspor Kulübü Dernegi’nin yaklasik 7.5 milyon avro ve 2.5 milyon TL zarara ugratildigi tespit edildiginden kulüp eski baskanlarindan Hikmet Ferudun Tankut ve Hakan Yilmaz, eski CEO Hakan Ayvaz ve eski Futbol Sube Sorumlusu Tolga Gül ile menajerler Bayram Ugurlu, Özgür Batuhan Saribal, Pertev Öngüner’in cezalandirilmasi istenmisti.

Karabük Cumhuriyet Savcisi, iddianamesinde, Hikmet Ferudun Tankut, Hakan Yilmaz, Tolga Gül, Bayram Ugurlu, Özgür Batuhan Saribal ve Pertev Öngüner’e hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Hakan Ayvaz’a ise hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialariyla açtigi dava devam etti.

Karabük 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci celsede eski kulüp çalisanlarindan 4 kisinin ifadeleri dinlendi. Taniklarin mahkemede verdikleri ifadeler dogrultusunda, dönemin kulüp CEO’su Hakan Ayvaz’in kulübün finansal islerine karsin tek yetkili oldugunu ve özellikle yabanci menajerlere ciro edilen suça söz konusu çeklerin ise diger çeklerden farkli kendi uhdesinde tuttugunu beyan ettiler.

25 Haziran Cuma günü görülen davanin üçüncü celsesi ise 5 Kasim tarihine ertelendi.

Öte yandan milyon avroluk yolsuzlugu yapildigi Karabükspor davasinda Cumhuriyet Savcisi tarafindan hazirlanan iddianamede ise, Hikmet Ferudun Tankut’un baskanligi döneminde, futbolcularla yapilan muvazaali sözlesmeler sonucu dernegin toplamda 605 bin avro ile kisisel giderler ve ihtiyaç disi harcamalarla kulübü 853 bin 847 TL zarara ugratildigi denetçi raporlari tarafindan tespit edildigi ifade edilmisti. Iddianamede ayrica, kulüp CEO’su Hakan Ayvaz’in ise Içisleri Bakanligi Dernekler Denetçiligi raporlari ile jandarma kriminal tespit edilen ve bazi menajerlere verildigi ve hangi amaçla düzenlendigi tespit edilmeyen 59 çeki kendisinin ciro ederek 3 milyon 507 bin avro ile 152 bin TL tahsil ettigi, bu çeklerin 1 milyon 204 bin 500 avro’sunun Ferudun Tankut ve Hakan Yilmaz tarafindan düzenlendigi, 1 milyon 985 bin avrosunun ise Tankut ve Tolga Gül tarafindan düzenlendigi tespit edildigi, ayrica harcama belgesi olmadan deplasman gideri açiklamasiyla 1 milyon 623 bin 150 TL parayi tahsil ederek kendi uhdesine geçirmek suretiyle kulübü zarara ugrattigi belirtildi.

Diger yandan menajerlik lisansi ve menajerlik sifati olmadigi tespit edilen Bayram Ugurlu, Özgür Batuhan Saribal ve Pertev Öngüner’in futbolculara yazilan toplam mali degeri 3 milyon 495 bin 402 avroluk 71 adet çeki kendilerine ciro edilerek tahsil edildigi raporlarla tespit edildigi, bunun hayatin olagan akisina ters olacak sekilde futbolcularin aldigi bedellerin fazla miktarinin ayni üç menajerde toplanmis olmasinin dernek zararina muvazaali sözlesme oldugunun anlasildigi kaydedildi.

Kaynak: İHA