Kadinlarin Motorsporlarinda Daha Fazla Yer Almasi Amaciyla Düzenlenen W Series, Tivibu Spor'dan Yayimlanacak

Kadinlarin motorsporlarinda daha fazla yer almasi amaciyla düzenlenen W Series'te 2021 sezonu heyecani, Tivibu Spor'da yasanacak.

Yapilan açiklamaya göre, 26 Haziran'da Avusturya'da ilk etabi kosulan ve 30 Ekim'de son bulacak W Series'te bu sezon tüm yarislar Tivibu Spor'dan ekranlara gelecek.

Motorsporlarinda kadinlarin hem pilot hem de mühendis olarak daha fazla yer almasinin hedeflendigi W Series, ilk kez 2019'da düzenlendi. Organizasyon, geçen yil ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle gerçeklestirilemedi.

Kadin sürücülerin tüm maliyetlerinin organizasyon tarafindan karsilandigi sampiyonada pilotlar, tek kisilik F3 araçlari kullaniyor. Teknik özellikleri birbirine denk olan bu araçlar sayesinde W Series'te sürücülerin yetenekleri belirleyici olacak. Ilk yilinda pilotlarin bireysel olarak yaristigi organizasyonda bu sezon takim halinde de mücadele edilecek. W Series, 2022 sezonundan itibaren ise sadece takim müsabakasina dönüsecek.

W Series'in Avusturya'da düzenlenen ilk yarisini, Büyük Britanyali pilot Alice Powell kazandi. Organizasyona, 2-3 Temmuz'da yine ayni ülkede gerçeklestirilecek ikinci etapla devam edilecek. Sirasiyla Büyük Britanya, Macaristan, Belçika, Hollanda, ABD ve Meksika etaplariyla sezon tamamlanacak.

Kaynak: AA