GSB Spor Okullari Yeniden Açiliyor

Geçtigimiz sezon Covid-19 pandemisi nedeniyle yapilamayan Gençlik ve Spor Bakanligi (GSB) Yaz Spor Okullari yarin yeniden basliyor. Yaz spor okullarinin açilis törenleri Yakutiye Spor Salonu’nda yapilacak.

Erzurum’da yarin yüzlerce çocuk Yaz Spor Okullari için bulusacak. Gençlik ve Spor Bakanligi’nin her yil 29 Haziran’da baslattigi ve 31 Agustos’a kadar devam ettirdigi GSB Yaz Spor Okullari, geçtigimiz yil Korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle yapilamamisti. Bakanlik, bu kez GSB Yaz Spor Okullari’ni açmaya hazirlaniyor. Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügü de yarin saat 14:00’da Yakutiye Spor Salonu’nda düzenleyecegi açilis törenleriyle yüzlerce çocugu spora baslatacak.

Yarin Yakutiye Spor Salonu’nda gerçeklestirecekleri spor okullari açilis törenleri öncesinde son hazirliklari yaptiklarini belirten Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil, “Bakanligimizdan gelen talimat dogrultusunda her yil oldugu gibi bu yil da 29 Haziran tarihinde GSB Yaz Spor Okullari açilis töreni düzenleyecegiz. Saat 14:00’da yapacagimiz açilis töreninin ardindan yüzlerce çocuk ve gençleri sporla tanistiracagiz. 29 ayri spor bransinda çocuklarimizin ve gençlerinizin spor yapmalarini saglayacagiz” dedi.

Yaz Spor Okullari açilis töreninde halk oyunlari ekipleri gösteri yapacak. Müzik ve siir dinletisinin de olacagi etkinlikte Karateciler antrenör Muhammed Çelebi, Badmintoncular Antrenör Hakan Ülgü, Basketbolcular Antrenör Melih Tekin Cinislioglu, Taekwondocular Antrenör Ömer Budancamanak ve Eskrimciler de Antrenör Nevzat Dumanoglu yönetiminde spor gösterisi yapacaklar. Spor gösterilerinin büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. Erzurum GSIM’nin start verecegi GSB Spor Okullarinda atletizm, boks, basketbol, eskrim, voleybol, badminton, karate, taekwondo, güres, masa tenisi, tenis, futbol, buz hokeyi, short track, curling, Cimnastik, Judo, Hentbol ve daha bir çok spor bransinda isteyen çocuk ve genç istedigi sporu yapabilecek.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil, yarin yapilacak olan açilisa tüm halkimizi ve gençleri davet ederek, maske ve mesafe kurullarina uygun olarak Yakutiye Spor Salonu’nun tribünlerini doldurmalarini istedi.

Kaynak: İHA