GSB Spor Okullari Kapilarini Açiyor

Yaz tatilinin baslamasiyla birlikte çocuklarin sabirsizlikla bekledigi Gençlik Spor Bakanligi (GSB) Spor Okullari, 29 Haziran Sali günü ülke genelinde kapilarini açacak.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün düzenledigi ücretsiz GSB Spor Okullari ile gençler yeniden sporla bulusacak. Kurslar kapsaminda bu sene basketboldan karateye, eskrimden tekvandoya kadar 22 sportif bransta çalismalar yapilacak. Spor Genel Müdürlügünün kurulus yildönümü olan 29 Haziran tarihinde yurt genelinde oldugu gibi Denizli’de de ilçe spor salonlarinda açilis programlari yapilacak. Merkezefendi ilçesi Gümüsler’de bulunan Vali Recep Yazicioglu Spor Salonunda saat 10.30’da, Pamukkale ilçesi ise Hasan Güngör Spor Salonunda saat 12.00’de sporcularin katilimiyla açilis programi gerçeklestirecek.

Kayitlar devam ediyor

5-18 yas grubunu kapsayan kurslar için henüz kayit yaptirmayanlar geç kalmis degil. Basvurular resmi internet sitesinde bulunan kayit formu ile Ilçe Müdürlüklerine yapilabilecek. Kayitlar açilis tarihinden sonra da dönemler halinde devam edecek. Engelli bireylerinde spor okullarina katilmalarina yönelik çalismalar yapildi. Farkli engel gruplarinda tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar talep edilen farkli branslarda kurslar verilecek. Engelli bireylere yönelik açilacak kurslarda tecrübeli antrenörler görev alacak.

Ibanoglu’ndan GSB spor okullarina davet

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan gençlerin yil boyunca spor yapmalarina yönelik planlanan GSB Spor Okullarina davette bulunan Gençlik ve Spor Il Müdürü Ahmet Ibanoglu, il merkezi ve ilçelerimizde tüm çocuklari sporla bulusturmak istediklerini kaydetti.

Spor Genel Müdürlügü’nün kurulus yildönümü olan 29 Haziran’da GSB Spor Okullarinin kapilarini açacagini ve sehrin dört bir yaninda uzman antrenörler esliginde ücretsiz kurslar verilecegini söyleyen Ibanoglu, kurslarda çocuklarin yeni arkadasliklar ve beceriler kazandigini, rekabet içinde paylasmayi ögrendiklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA