GSB Spor Okullari 1 Temmuz'da Basliyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan her yil 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okullari ve GSB Engelsiz Spor Okullari 1 Temmuz’da basliyor.

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yaz döneminde 21 farkli bransta ücretsiz spor egitimi verilecek. Manisa’nin dört bir yanindaki on binlerce ögrenci yine sporun güzellikleriyle bulusacak. Özellikle çocuklarin ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelisimleri ile sosyallesmelerine katki saglayan, yeteneklerini ortaya çikarmak amaciyla sunulan GSB Spor Okullari kapsaminda cimnastik, atletizm, aticilik, basketbol, badminton, boks, eskrim, futbol, güres, hentbol, judo, masa tenisi, muay thai, okçuluk, tekvando, tenis, wushu, voleybol, karate, yüzme, engelli bireylere yönelik kurslar yapilacak.

Il Müdürlügüne bagli spor tesislerinde uzman antrenörlerin esliginde pandemi kurallarina uygun sekilde verilecek olan egitimler sayesinde haftanin 7 günü çocuk ve gençler sporla bulusacak. 5-18 yas arasindaki çocuklar ve gençler, 20’nin üzerinde bransta ücretsiz spor yapma imkani bulacak. Kayit için Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ve ilçe müdürlüklerine basvuru yapilabilecek.

Çocuk ve gençlerin pandemi döneminde uzun süre evlerinde kaldigini, yaz aylarinda spora yönlendirilmeleri gerektigini belirten Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk, “Çocuklarimizin gelisimi ve gelecegi için onlari muhakkak spora yönlendirmeliyiz. Modern tesislerimizle pandemi kurallarina uygun olarak kurslarimizi gerçeklestirecegiz. Velilerimiz çocuklarini yaz boyunca kayit yaptirabilirler. Tüm Manisalilari yaz spor okullarimiza bekliyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA