Çevre Ve Sehircilik Bakani Kurum, Konyaspor Kulübüne Ziyarette Bulundu Açiklamasi

'Konyaspor, bizim yavrumuz. Onu büyütecegiz, onu basaridan basariya hep birlikte kosturacagiz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da adindan hep basarilarla bahsedecegimiz bir kulüp olsun istiyoruz'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, "Konyaspor, bizim yavrumuz. Onu büyütecegiz, onu basaridan basariya hep birlikte kosturacagiz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da adindan hep basarilarla bahsedecegimiz bir kulüp olsun istiyoruz." dedi.

Kurum, çesitli temaslar için bulundugu kentte Ittifak Holding Konyaspor Kayacik Tesisleri'nde kulüp yönetimi ve Konyali is insanlariyla bir araya geldi.

Kurum, yaptigi konusmada, 5 Haziran'daki kongrede Konyaspor Kulübü Baskani seçilen Fatih Özgökçen'e hayirli olsun dileklerini iletti.

Özgökçen'in baskanliga birbirinden degerli 21 yönetim kurulu üyesiyle seçildigini belirten Kurum, "Hem Fatih Baskanimizi hem yönetimimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum. Tabii Konya'miz hem bölgesi için hem ülkemiz için çok önemli illerimizden biri. Konyaspor'umuz da bizim en önemli degerimiz, en önemli varligimiz. Aslinda Anadolu için çok önemli bir degerimiz. 99 yildir ülke sporuna hizmet veren, basaridan basariya kosmus bir takimimiz." ifadelerini kullandi.

Konyaspor’un 100. yilini kutlama sürecine girdigini hatirlatan Kurum, "Istiyoruz ki 100. yilinda Konyaspor’umuz hakikaten altyapisiyla, tesisleriyle, 42 bin kisilik stadyumuyla örnek bir kulüp olsun. Yerli futbolcularimizin yetistigi, ülkemize, milli takimimiza hizmet verdigi ve basariyi en üst seviyeye çekecek bir kulüp olsun. Tabii futbol kulüplerini isletmek ve bu basariyi saglayabilmek ancak altyapiyla mümkün oluyor, ancak kendi kendine yeten bir kulüp olmakla olabiliyor." diye konustu.

Büyüksehir Belediyesinin Konyaspor'un altyapi tesisleri için hizli bir çalisma yürütecegini dile getiren Kurum, sunlari söyledi:

"Bu yil bitmeden altyapi tesislerimizi buraya tasiyacagiz ve tüm yas gruplarina hitap eden bu tesiste futbolcularimiz yetisecek. Burada yetismis futbolcularimiz Konyaspor'umuza, ülke sporuna hizmet edecek. Buradan milli takima 1-2 tane degil, 3-4-5 futbolcu verebilecegimiz ve altyapi tesisleriyle örnek, 3-4 yasinda alinip 17-18 yasinda ülke sporuna katki saglayacak sporcular yetissin istiyoruz. Bunu ilk önce futbolla baslatacagiz, akabinde tüm branslarda liderlige, ilk 5’e oynayabilecek ve devaminda da insallah Bursapor'umuz gibi, Basaksehir’imiz gibi sampiyonluga oynayabilecek bir takim olsun istiyoruz. Konyaspor’un, Konya’nin bu potansiyeli var. Burada insallah birlik, beraberlik ruhu içinde bu basarilari yakalamak istiyoruz."

Kurum, Konya sevdalisi bir bakan olarak kulüp için elinden gelen her seyi yapacagini vurgulayarak, "Konyaspor, bizim yavrumuz. Onu büyütecegiz, onu basaridan basariya hep birlikte kosturacagiz. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da adindan hep basarilarla bahsedecegimiz bir kulüp olsun istiyoruz. Bunu da insallah hep birlikte, birlik, beraberlik ruhunu en üst seviyeye çikararak yapabiliriz. Bugüne kadar Konyaspor’umuza hizmet etmis tüm teknik adamlarimiza, yöneticilerimize, sporcularimiza tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Konyaspor Kulübü Baskani Fatih Özgökçen de Bakan Kurum'a ziyareti dolayisiyla tesekkür etti.

Program, konusmalarin ardindan basina kapali devam etti.

Kurum'a ziyaretinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Il Baskani Hasan Angi, bazi milletvekilleri ve merkez ilçe belediye baskanlari da eslik etti.

Kaynak: AA