Çaykur Rizespor Kulübü Baskani Tahir Kiran Açiklamasi 'Kimse Ile Kavga Etmeyecegiz'

'(Fatih Terim ile arasinda sorun oldugu iddiasi) Aramizda herhangi bir problem yok. Ben Fatih Terim'den topçu istiyorum'

MUHITTIN SANDIKÇI - Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un yeni baskani Tahir Kiran, kimseyle kavga etmeden tüm kulüplerle dostça mücadele edeceklerini söyledi.

Kiran, AA muhabirine, Çaykur Rizespor'da görevi neden kabul ettigini ve hedeflerini anlatti.

Çaykur Rizespor'un günü kurtarma operasyonlarini birakmak zorunda oldugunu kaydeden Kiran, "Ligde vazgeçilmez olmak için altyapiyi kurmak zorundayiz. Yabanci sayisi Türk futbolunda kriz olusturdu. Ayagimizi yorganimiza göre uzatmanin yollarini aramaliyiz. Bir taraftan takimda gençlestirme yaparken bir taraftan da planlama yapmaliyiz. Bes yillik bir planimiz var. Bes yil sonunda meyvelerini toplamaya baslayacagiz. Öncelikli misyonumuz kalici olmak, vazgeçilmez olmak." diye konustu.

Çaykur Rizespor'un Süper Lig'de kavga eden görüntüsünden uzaklasacagini belirten Kiran, "Hedefimiz Karadeniz birligini kurmak, herkesin birbirine destek olmasi. Çok ciddi bir potansiyel var, bunu kullanamiyoruz. Biz, Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin'den Sakarya'ya kadar kullanamiyoruz. Bu gücü kullanilabilir hale getirmemiz lazim. Karadeniz birligini kurmamiz lazim. Karadeniz birligini kurarsak eger bizim bilegimizi kimse bükemez." ifadelerini kullandi.

Karadeniz'deki birligi engelleyecek tutumlardan kaçinilmasi gerektiginin altini çizen Kiran, sunlari aktardi:

"Geçmiste yasanan bazi olaylar var ama hepimizin Trabzon ile akrabaligi var. Neyi paylasamiyoruz? Orada 3-5 futbolcunun yaptigi bir olayin senelerce ceremesini çekemeyiz. Yasandi bitti. Beni bundan dolayi çok elestirenler olacaktir. Dogru degil, dogrusu hepimizin el ele vermesi lazim."

Kiran, birlik için bir yerden baslamak gerektigini dile getirerek, "Ben Trabzon ile kol kola maç seyredecegim dedigim zaman buna bir sürü Rizeli ve Trabzonlu hemsehrim çok sicak yaklasti. Birkaç fanatik haricinde. Trabzon ile iç içesin. Degisik olan ne? Birkaç futbolcunun sahsi meselesinden dolayi senelerce küsemeyiz. Biz kimseyle yapmayacagiz. Özellikle Karadeniz kulüpleri ile yapmayacagiz." seklinde konustu.

- Loic Remy belirsizligi

Kiran, Fransiz golcü Loic Remy'nin durumunun belirsiz oldugunu kaydederek, "Remy, bir 'Gidecegim.' bir 'Kalacagim.' diyor. Sahsi fikrim Remy'den faydalanmaktan yana. Bülent hocaya fikrimi söyledim. Geçen sezon takimin içerisinde biraz yalnizlastirilmis, küstürülmüs, kenarda kalmis. Bülent hocanin ruhundan anlayacagini, faydalanacagini düsünüyorum. Konusacagiz ve gerekli karari verecegiz." ifadelerini kullandi.

Transferde ilk etapta orta saha, kanat, forvet ve defans için kadroya 5 oyuncu dahil etmeyi planladiklarini vurgulayan Kiran, hedeflerinin söhrete aç futbolcu bulmak oldugunu belirtti.

Hedeflerinin büyük oldugunu aktaran Kiran, bunun zaman içerisinde ortaya çikacagina deginerek, çok yabanci oyuncunun basari getirmeyecegini, mutlaka futbolcu yetistirmek gerektigini, 14 ilde Çaykur Rizespor altyapisi olusturmak için çalisma baslatacaklarini vurguladi.

Kiran, Ismail Köybasi'yi takimda tutmak istediklerini, kaleci Gökhan Akkan'in sözlesmesini uzatmak için kendisi ile görüstüklerini dile getirdi.

- "Benim felsefemde kimse ile kavga etme yok"

Göreve gelmesinin ardindan sosyal medyada ve bazi yayin organlarinda Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yasadigi bir olayin gündeme getirildigini kaydeden Kiran, söyle devam etti:

"Benim felsefemde kimse ile kavga etme yok. Kim olursa olsun, hangi kulüp olursa olsun kavga söz konusu degil. Bu Galatasaray, Besiktas, Fenerbahçe olabilir. Trabzon hiç olmaz. Trabzon ile kavga etme durumumuz yok. Kimse ile kavga etmeyecegiz. Biz futbolun sadece yesil saha içerisinde oynanan bir oyun olduguna inanmis bir ekibiz. Bu demek degil hakkimizi yedirecegiz. Hakkimizi yemeye kalkarlarsa kiyamet kopar. Saha içerisinde oyun oynanirken hatalar olacak."

Sosyal medyada "Bir Galatasaray düsmani gitti, bir Galatasaray düsmani geldi." seklinde yazilanlarin gerçegi yansitmadigina dikkati çeken Kiran, sunlari kaydetti:

"Ben kimseye düsman degilim. Fatih Terim ile ilgili bir konusma ve aramda özel bir seydir. Severim, sevmem. Hocaligini tartismam. Aramizda o zamanlar sikintili bir durum söz konusuydu. O zamanki konusmayi birileri kaydetmis yarin lazim olur diye. O da söyledigim 'Fatih Terim'in hocaligini tartismam. Karakterini begenmiyorum.' sözüdür. Bu Galatasaray camiasina, Rizespor camiasina mal edilemez. Benim sahsi, ikimizin arasindaki bir diyalogdur. O zamanlar öyleydi. Sonradan konustuk, görüstük. Aramizda herhangi bir problem yok. Ben Fatih Terim'den topçu istiyorum. Abdurrahim Albayrak aradi. Benim kisisel problemim yok. Burak Elmas tebrik mesaji yayimladi."

Kaynak: AA