Boksa Zayiflamak Için Baslayan Fatma Kadiköy'ün Hedefi Avrupa Sampiyonlugu

'Yapamam' diyordum ama yilmadim. Ailemin ve hocam Yavuz Kiliç'in destegiyle devam ettim. Türkiye üçüncüsü, ikincisi, ardindan Türkiye sampiyonu oldum. Allah nasip ederse Gürcistan'da altin madalya alarak Türkiye'yi gururlandirmak istiyorum'

ÖZGÜR ALANTOR - Boksa bir arkadasinin tavsiyesi üzerine zayiflamak için baslayan 16 yasindaki Fatma Kadiköy, Avrupa Yildizlar Boks Sampiyonasi'nda altin madalya kazanmayi hedefliyor.

Elde ettigi basarilar sayesinde Yildiz Kadinlar Boks Milli Takimi'na seçilen Fatma, Gürcistan'da 1 Temmuz'da baslayacak Avrupa Yildizlar Boks Sampiyonasi'na Kastamonu'daki Kadidagi Kamp Merkezi'nde hazirlaniyor.

Fatma Kadiköy, AA muhabirine, 11 yasinda spora basladigini söyledi.

Kendisine kilolari nedeniyle sürekli, "yapamazsin, edemezsin" denildigini ama yilmadigini belirten Fatma, "100 kiloyken bir arkadasimin tavsiyesiyle kilolarimdan kurtulmak için boksa basladim. 70 kiloya kadar düstüm. O zamanlar arkadaslarim benimle oyun oynamazlardi ama su an oyun kuran ben oldum." dedi.

Basta çok zorlandigini dile getiren Fatma, "Yapamam' diyordum ama yilmadim. Ailemin ve hocam Yavuz Kiliç'in destegiyle devam ettim. Türkiye üçüncüsü, ikincisi, ardindan Türkiye sampiyonu oldum. Allah nasip ederse Gürcistan'da altin madalya alarak Türkiye'yi gururlandirmak istiyorum. Su an 80 kiloda dövüsüyorum. Gürcistan'da Istiklal Marsi'mizi okutmak istiyorum." ifadelerini kullandi.

Genç boksörün antrenörü Yavuz Kiliç ise 14 yildir antrenörlük yaptigini, 6 yildir da Yildiz Kadinlar Boks Milli Takimi'nda görev aldigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Fatma kizimiz kilolari nedeniyle bize geldi ve boks macerasi basladi. Kilo vermek amaciyla baslayan maceramiz basarili bir kariyere dogru yol aldi. Üst minik kizlarda Türkiye üçüncüsü, yildiz kizlarda Türkiye ikincisi oldu. Milli takim seçmelerinde Türkiye sampiyonlugu elde etti. Gürcistan'da yapilacak sampiyonada ülkemizi temsil etmeye hak kazandi."

Yildiz Kadinlar Boks Milli Takim Basantrenörü Ahmet Çinar da Fatma'dan ümitli olduklarini vurgulayarak, "Fatma bu sene seçmelerde Türkiye sampiyonu oldu. Yetenekli bir sporcu. Gelecekte kendisinden ümitliyiz. Gürcistan'dan madalya bekliyoruz. Hirsli ve güzel çalisiyor. Bunu insallah müsabakaya yansitir ve ülkemize madalya kazandirir." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA