Bodrum'da Optimist Milli Takimi'nin Avrupa 3'Üncülügünün Gururu Yasaniyor

Ispanya'da düzenlenen 2021 Optimist Avrupa Sampiyonasi'nda takim siralamasinda 3'üncü olan Optimist Milli Takimi'nin Mugla'nin Bodrum ilçesindeki sporculari, kentin gururu oldu.

Cadiz kentinde 20-27 Haziran'daki sampiyonada erkekler kategorisinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Subesi'nden Yigit Özbasoglu 10 yaris sonucunda 78 puanla Avrupa altincisi oldu. Ayni kulüpten Oguz Önal'in 30'uncu oldugu mücadelede Era Bodrum Yelken Kulübünden Sadrihan Suer de 16'ncilik elde etti.

Bodrumspor Kulüp Baskani Riza Karakaya, yelken subesinin Içmeler mevkisindeki tesislerini yönetim kurulu üyeleri ile ziyaret ederek, sporcular ve antrenörlerini çiçek verip kutladi.

Karakaya, gazetecilere, yelken bransinda daha önce dünya ve Avrupa birincisi çikardiklarini söyledi.

Avrupa üçüncüsü olan milli takimi ve derece alan sporculari tebrik eden Karakaya, "Yelken bransi bizim her zaman gururumuz olmustur. Hocalarimizin büyük emekleri var. Emek sarf edince basarilar geliyor. Bodrum için yelken çok önemli. Tüm teknik heyet, sporcular ve yöneticilerimizle gurur duyuyorum." dedi.

Sporcularin antrenörü Harun Çelik de "Sporcularimiz yogun tempoda çalismalarinin karsiligini aldiklari için çok mutluyuz. Bize bu gururu yasatan çocuklarimiza, milli takimimiza çok tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Sporculardan Yigit Özbasoglu ise bundan sonra laser sinifinda basarili olmak için çalisacagini dile getirdi.

Kaynak: AA