AVIS 2021 Türkiye Tirmanma Sampiyonasi'nin Ilk Etabi Izmir'de Yapildi

Otomobil sporlarinda AVIS 2021 Türkiye Tirmanma Sampiyonasi ilk etabi olan Izmir Salados Tirmanma Yarisi, Izmir Motorsporlari Kulübü ev sahipliginde yapildi.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonundan (TOSFED) yapilan açiklamaya göre, Kemalpasa Park Orman Tesisleri'nde hafta sonu gerçeklestiren yarislarda Sütçüler-Bespinar arasindaki 5 kilometrelik parkurda üç çikis olarak kosuldu.

Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile Bursa’dan Taner Oruç sezona zaferle basladi. Ikinciligi Peugeot 106 GTI ile Orçun Kusçu, üçüncülügü de Citroen Saxo VTS ile genç sporcu Berat Berke Yavuz elde etti.

Kategori 2’de Ford Fiesta R2 ile Burak Baslik birinci oldu. Fiat Palio ile Süleyman Yanar ikinci ve yarisin tek kadin pilotu olan Sevcan Sagiroglu da Fiat Palio ile üçüncü oldu. Kategori 3’te tirmanma yarislarinin tecrübeli ismi Ankarali Refik Bozkurt Renault Sport Clio ile birincilige ulasti. Ford Fiesta R2T ile Ismet Toktas ikinci, VW Polo GTI ile Özkan Kirbaci üçüncü olarak finis gördüler.

Kategori 4’de ise Izmir’den ev sahibi pilot Ayhan Germirli Mitsubishi Lancer EVO IX ile hem birinciligi, hem de 03:35,54’lük zamani ile 'en hizli çikis' ödülünü kazanan isim oldu. Kisa bir aradan sonra parkurlara dönen Selim Bacioglu da yeni araci Mitsubishi Lancer EVO IX ile bu kategoride ikinci sirada podyuma çikti. Kategori 4’ün iddiali isimlerinden 2019 Türkiye Tirmanma Kategori 4 Sampiyonu Cem Yalin ise henüz ilk çikista yoldan çikarak yarisa erken veda etti.

Mahalli klasmanda ise Kategori 1’de Ismail Cabaci birinci, Burak Navruz ikinci, Baris Karadag üçüncü, Kategori 2’de Serdar Kaan Yalçin birinci, Serdar Sariduman ikinci ve Süleyman Yanar da üçüncü olarak podyumu paylasan sporcular oldular. Kategori 3’te Hüseyin Yildirim birincilik kupasini kaldirirken, Özkan Kirbaci ikinci ve Muhammed Ali Ülkü üçüncü ve Kategori 4’de Ayhan Germirli birinci, Hasan Alpay Gülten ikinci sirada yer aldilar.

Yarislari Kemalpasa Belediye Baskani Ridvan Karakayali da takip etti.

AVIS 2021 Türkiye Tirmanma Sampiyonasi’nin ikinci yarisi, 17-18 Temmuz'da Bursa Otomobil Sporlar Kulübü (BOSSEK) tarafindan Bursa’nin Gemlik ilçesinde yer alan Sahintepe parkurunda organize edilecek.

Kaynak: AA