Altay'da Baskan Özgür Ekmekçioglu Güven Tazeledi

Altay Spor Kulübü’nde yapilan Olagan Genel Kurul sonrasinda seçime tek aday olarak giren mevcut Baskan Özgür Ekmekçioglu, kullanilan 110 oyun tamamini alarak yeniden baskan seçildi. Baskan Ekmekçioglu, 5 yil içerisinde 3. Lig’den Süper Lig’e yükseldiklerini belirterek, verdikleri sözü tutmanin sevincini yasadiklarini söyledi. Kulübün toplam borcunun 174 milyon TL oldugunu ifade eden Ekmekçioglu ayrica Alsancak Stadyumu hakkinda da konusarak, "Insallah 30 Ekim’de evimize dönüyoruz" dedi.

18 yil aranin ardindan Süper Lig’e yükselme basarisi gösteren Altay’da Olagan Seçimli Genel Kurul heyecani yasandi. Izmir Atatürk Stadyumu’nda bulunan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dernegi Izmir Subesi’nin toplanti salonunda yapilan kongreye tek aday olarak giren mevcut baskan Özgür Ekmekçioglu, yeniden baskan seçildi. 2016 yilinda baskanlik görevini yürütmeye baslayan Özgür Ekmekçioglu, göreve geldigi günde 3. Lig’de bulunan siyah-beyazli takimi, 5 yil içerisinde Süper Lig’e tasidi. Özgür Ekmekçioglu, kongrede kullanilan 110 oyun tamamini alarak güven tazeledi.

"30 Ekim’de evimize dönüyoruz"

Kürsüde bir konusma yapan Özgür Ekmekçioglu, yönetim kurulu arkadaslarina, ailesine, camiaya ve taraftara tesekkür ederek konusmasina basladi.

Ekmekçioglu, 2016 yilinda verdikleri Süper Lig’e çikma sözünün tuttuklari için mutlu olduklarini belirtti.

Ekmekçioglu, yapimi tamamlanmak üzere olan Alsancak Stadyumu hakkinda da konusarak, "Insallah 30 Ekim’de evimize dönüyoruz. Sözümüz yerde kalmadi. En büyük gurur bu oldu" dedi.



Toplam borç 174 milyon lira

Kulübün mali tablosunu da açiklayan Ekmekçioglu, "Bugün geldigimiz noktada mali anlamda kulübümüzü Süper Lig’e tasimak gerekiyordu. 2 Subat’tan itibaren 88 milyon TL borcumuz vardi. Ara transfer, maç basi paralari, galibiyet ve sampiyonluk primleri, deplasman masraflari, SGK ve vergi giderleri, saglik giderleri, saha bakimlari gibi maliyetlerimiz oldu. Toplamda 174 milyon TL kulübümüzün borcu var. Devam eden sözlesmeler de 25 milyon TL. Devam eden davalarimiz var, kazanacagimiz davalarimiz var" diye konustu.



"Kimse bu kulübün divanina ve baskanlik makamina hakaret edemez"

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden gelen tepkiler olduguna da deginen Ekmekçioglu, sözlerini söyle sürdürdü: "Biz sosyal medyaya göre kulüp yönetmiyoruz. Saygi ve sevgi çerçevesinde kulübü yönetiyoruz. Sosyal medyada edilen hakaretleri asla kabul etmiyorum. Gereken hukuki mücadeleyi verecegiz. Kimse bu kulübün divanina ve baskanlik makamina hakaret edemez. Ben buna müsaade etmem. Bugünden sonra kulübümüzü çok daha iyi temsil etmek zorundayiz. Bambaska bir ortamdayiz, Süper Lig’deyiz. Ben yapici elestiriye sonuna kadar varim. Denetim raporlarimizda her zaman seffafliktan yanayiz. Bu kulüp özel hesap dönemine geçiyor. Bunlar oturdukça hesaplar daha da seffaflasacak. Kulübümüzün tüm degerlerine sahip çikmaliyiz."

Ekmekçioglu’nun konusmasinin ardindan Divan Kurulu Baskani Ahmet Taspinar, Ekmekçioglu’na plaket takdim etti.

Yeni yönetim kurulu

Altay’da yeni yönetim kurulu listesi ise söyle: Özgür Ekmekçioglu (Baskan), Cem Torunoglu, Levent Doganoglu, Gökhan Kisla, Zeki Sökmen, Murat Sariçelik, Maksut Karaosman, Murat Günaçti, Çagatay Akar, Kenan Tiyansan, Ali Cenk Kentli, Kerem Sancak, Firat Sancak, Ömer Emre Kubba, Onur Uyanik ve Aykut Dikencik.

Kaynak: İHA