47. Hitit Rallisi, 3-4 Temmuz'da Ankara Kahramankazan'da Gerçeklestirilecek

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Sampiyonasi ikinci yarisi 47. Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporlari Kulübü (ANOK) tarafindan 3-4 Temmuz tarihlerinde Kahramankazan'da düzenlenecek.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonundan (TOSFED) yapilan açiklamaya göre, Kahramankazan Belediyesi'nin destekleriyle 12 yil aradan sonra yeniden gerçeklestirilecek organizasyon, ayni zamanda Türkiye Historic Ralli Sampiyonasi ve Sevki Gökerman Ralli Kupasi'na da 0,8 katsayi üzerinden puan verecek.

Hitit Rallisi, 2 Temmuz Cuma günü yol kesfi, idari ve teknik kontroller ile baslayacak. 3 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00'de Bilkent Otel önünde rallinin start seremonisi gerçeklestirilecek. Ekipler rallinin ilk gününde, Nail Ersoy adiyla anilacak olan Güvenç, Ulvi Erkam adiyla anilacak olan Uçari, Engin Karabag adiyla anilacak olan ve Asagi Karaören mevkisinde yer alan Incegiz etaplarini geçerek saat 17.30'dan itibaren günü bitirecek.

Ralliciler, 4 Temmuz Pazar günü 09.00'dan itibaren yeniden direksiyon basina geçecek, ayni 3 özel etabi bir kez daha geçerek saat 14.10'dan itibaren Bilkent Otel'deki finis podyumunda düzenlenecek ödül töreni ile yarisi tamamlayacak.

Kaynak: AA