Yildiz Savateciler Sirbistan'da Sahne Alacak

Uluslararasi Savate Federasyonu’nun faaliyet programinda yer alan 13-14/15-17 Yas Yildizlar Savate Dünya Sampiyonasi 1-3 Temmuz 2021 tarihinde Sirbistan’in Ruma sehrinde yapilacak.

Türkiye Savate ve Canne Federasyonu gözetiminde Yildizlar Savate Milli Takimi olusturuldu. Sampiyona için iyi bir kamp dönemi geride birakildi. Bu sampiyonada Satilmis Kibaroglu ve Hakan Kibaroglu ile maçlara hazirlanan Taha Caner Aybul (45 kg), Efe Sevinç (56-60 kg), Harun Köz (60-65 kg) ve Hatice Aslan (52-56 kg) Türkiye’yi temsil edecek.

Savate Ve Canne Federasyonu Baskani Satilmis Kibaroglu ve teknik direktör Hakan Kibaroglu açiklamalarinda, Yildizlar Dünya Savate Sampiyonasi’na hiçbir devlet destegi olmadan sporcularin fedekarligi, ailelerin destegi ve kendilerine inanan insanlarin katkilari ile hazirlandiklarini ifade etti.

1999’dan beri Türkiye’de savate bransinin faaliyet gösterdigini belirten iki isim, "Uluslararasi Savate Federasyonu’ndan onayli 350 antrenörlük belgesi, 200 belgeli hakem bulunmaktadir ve Spor Bakanligina baglandigi takdirde 35 bin savate severle türk sporuna hizmet etmeye devam edecegiz. 2024 yilinda Paris Olimpiyat Oyunlari’nda yer alan savate bransi ayni zamanda FISU VE COMBATGAMES üyesidir. Dünyanin en büyük doping kuruluslarina üyedir. Sampiyonalarin bitiminde çok büyük büyük ihtimalle Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesine alinip faaliyetlerimizi bu sekilde sürdürecegiz. Camiamiza hem bu haberi hem de sampiyonalardan aldigimiz güzel haberi verecegiz. Sorumlugumuzun bilincindeyiz, ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA