Yildiz Milli Boksör Sudenaz Ballioglu, Babasinin Izinden Gidip, Olimpiyatlara Katilma Pesinde Açiklamasi

'Asil hedefim babam gibi olimpiyatlara katilip, onun yapamadigini yapip, olimpiyat sampiyonlugunu ülkeme getirmek'.

ÖZGÜR ALANTOR - Babasinin izinden giderek boksör olan ve Yildiz Kadinlar Boks Milli Takimi'nin kaptanligini yapan Sudenaz Ballioglu'nun kariyer hedefi, olimpiyatlara katilip altin madalya kazanmak.

Eski Türkiye sampiyonlarindan milli boksör Ramazan Ballioglu'nun kizi olan 16 yasindaki Sudenaz, simdi milli takim antrenörlügü yapan babasinin tesvikiyle 8 yasinda bu spora basladi.

Elde ettigi basarilarla dikkati çeken Sudenaz, Gürcistan'in ev sahipliginde 1 Temmuz'da baslayacak Yildiz Kadinlar Avrupa Sampiyonasi'na, Kastamonu'daki milli takim kampinda hazirlaniyor.

Sudenaz'in en büyük hedefi ise 2000 Sidney Olimpiyatlari'na katilan babasinin elde edemedigi madalyaya ulasmak.

- Sudenaz: "Hedefim, olimpiyat sampiyonlugunu ülkeme getirmek"

Sudenaz Ballioglu, AA muhabirine, Avrupa Sampiyonasi'nda 60 kiloda mücadele edecegini söyledi.

Babasinin 15'in üzerinde Türkiye sampiyonlugu bulundugunu belirten Sudenaz, "Milli takimda ülkemizi defalarca temsil etti. 2000 Sidney Olimpiyatlari'na katilmaya hak kazanip, ülkemizi temsil etmis bir sporcu." dedi.

Milli sporcu, Kastamonu'daki kampta en iyi sekilde hazirlandiklarini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"2019 yilinda 64 kiloda Türkiye sampiyonu oldum. Gürcistan'da yapilan Üst Minikler Avrupa Sampiyonasi'nda 3. oldum. Bu sene Yildiz Kadinlar Avrupa Sampiyonasi'nda ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz. Ben ve takim arkadaslarim altin madalya almadan dönmek istemiyoruz. Istiklal Marsi'mizi tüm Avrupa'ya okutmak istiyoruz. Asil hedefim babam gibi olimpiyatlara katilip, onun yapamadigini yapip, olimpiyat sampiyonlugunu ülkeme getirmek."

Yildiz Kadinlar Boks Milli Takimi Basantrenörü Ahmet Çinar ise Sudenaz'a inandiklarini vurgulayarak, "Sudenaz Ballioglu, üst minikler kategorisinde daha önce Avrupa'da ülkemizi temsil etmis ve üçüncü olmus bir sporcumuz. Babasi bizim birlikte çalistigimiz, olimpiyat görmüs bir arkadasimiz. Kizimiz da babasinin izinden yürümeye çalisiyor. Destek olmaya çalisiyoruz. Avrupa Sampiyonasi'nda ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegine inancimiz tam." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA