Tokyo Olimpiyatlari'nda Hedef, Türkiye'nin Madalya Rekorunu Kirmak

Gençlik ve Spor Bakanligi Sporcu Yetistirme Daire Baskani Selçuk Çebi: 'Su anda 18 farkli bransta olimpiyatlara katilmaya hak kazandik. Hedefimiz büyük' '1948 Londra Olimpiyatlari'ndaki 12 madalyayi ülke olarak geçmeyi, tarih yazmayi hedefliyoruz'

ZAFER GÖDER - Gençlik ve Spor Bakanligi Sporcu Yetistirme Daire Baskani Selçuk Çebi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda Türkiye'nin madalya rekorunu kirarak tarihe geçmek istediklerini söyledi.

Çebi, Japonya'da 23 Temmuz-8 Agustos tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda Türkiye'yi temsil edecek Grekoromen Güres Milli Takimi sporculari Riza Kayaalp, Cenk Ildem ve Kerim Kamal'i kamp çalismalari yaptiklari Bolu Aladag'da ziyaret etti.

Burada milli takim antrenörleri ve sporculardan çalismalar hakkinda bilgi alan Çebi, AA muhabirine olimpiyat sürecine iliskin degerlendirmede bulundu.

- Çebi: "Sporcularimiza çok güveniyoruz"

Selçuk Çebi, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun talimatiyla olimpiyatlara hazirlanan tüm sporculari ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaretler kapsaminda Bolu Aladag'da kamp yapan milli güresçilerle de bir araya geldiklerini belirten Çebi, söyle devam etti:

"Güres, bu zamana kadar olimpiyatlarda lokomotif olmus bir brans. Su anda 18 farkli bransta olimpiyatlara katilmaya hak kazandik. Hedefimiz büyük. 1948 Londra Olimpiyatlari'nda en çok madalyayi aldigimiz, 12 madalya kazandigimiz bir serüven geçmis. Su anda bir tek atletizm açiklanmadi. Atletizmin de açiklanmasiyla hesabimiza göre 113-115 arasi bir kotayla olimpiyatlara katilacagiz. Her bransta katilan sporcularimizin olimpiyatlarda madalya alma sansi çok yüksek. Bu olimpiyatlarda, 1948 Londra Olimpiyatlari'ndaki 12 madalyayi ülke olarak geçmeyi, tarih yazmayi hedefliyoruz. Insallah bunu basaracagiz. Bu inanç içindeyiz."

Olimpiyatlara katilacak sporculara çok güvendiklerini vurgulayan Çebi, cimnastikten atletizme, güresten judoya, karateye birçok bransta madalya almayi ümit ettiklerini dile getirdi.

Çebi, daha önceki yillarda olimpiyatlarda madalya alinabilen az sayida brans oldugunu dile getirerek, "Olimpiyatlara cimnastik üzerinde baktigimizda, ilk defa madalya için gidiyoruz. Bu zamana kadar cimnastikte katilimla veya madalya almayla alakali hiç konusmazdik. Ancak su anda madalyaya çok yakin 4 sporcumuz var. Judoda, okçulukta, atletizmde ayni sekilde birçok sporcumuzun madalyaya çok yakin oldugunu görüyoruz. Güres, bundan önceki yillarda olimpiyatlarda kazandigimiz madalyalarla lokomotif olmustur, yine olacaktir. Güresten 4-5 madalya alabilecegimizi yine ümit ediyoruz. Tüm branslarimizdan beklentimiz yüksek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA