Sanliurfa Judo Ihtisas Gençlik Ve Spor Kulübü, Milli Takimlara Sporcu Yetistiriyor

12 yil önce faaliyetlerine baslayan Sanliurfa Judo Ihtisas Gençlik ve Spor Kulübü, takim halinde Türkiye sampiyonlugunun yani sira çesitli kategorilerde birçok Türkiye ve Balkan sampiyonlugu bulunan sporcular yetistirmeyi basardi Türkiye Judo Federasyonu Sanliurfa Il Temsilcisi ve Judo Antrenörü Mücahid Delioglu:'22 sporcumuz milli takimla uluslararasi sampiyonalara katilarak önemli basariya imza atti' 'Bir dünya sampiyonu çikarma idealimiz vardi, bu idealimizi emin adimlarla insallah gerçeklestirmek istiyoruz'.

MÜSLÜM ETGÜ - Sanliurfa Judo Ihtisas Gençlik ve Spor Kulübü, çesitli kategorilerde 22 sporcusunun milli formayla uluslararasi organizasyonlarda boy göstermesinin gururunu yasiyor.

Sanliurfa Judo Ihtisas Gençlik ve Spor Kulübü, 12 yil önce Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla insa edilen salonda yaklasik 500 lisansli sporcusuyla çalismalarini sürdürüyor.

Minikler, yildizlar, ümitler ve gençler kategorilerinde birçok sporcusu Türkiye sampiyonu olan, 22 sporcusu milli takimlara seçilen, takim olarak Türkiye sampiyonlugu elde eden, 2 Balkan sampiyonlugu ile Ümitler Avrupa Kupasi'nda 3'üncülük madalyasi alan sporcusu bulunan kulüpte hedef, dünya sampiyonlugu sevinci yasamak.

- "Sporcularimizin hepsiyle gurur duyuyoruz"

Türkiye Judo Federasyonu Sanliurfa Il Temsilcisi ve Judo Antrenörü Mücahid Delioglu, AA muhabirine, kulüpte gönüllü antrenörlerle beraber ücret talep etmeden genç sporcular yetistirmeye çalistiklarini söyledi.

Amaçlarinin çocuklari ve gençleri sporla tanistirarak topluma kazandirmak oldugunu ifade eden Delioglu, söyle konustu:

"12 yildir bu salonda Sanliurfali gençlere ücretsiz judo egitimi veriyoruz. Yine buraya gelen genç sporcularimizin antrenman malzemeleri de kulüp baskanimiz Ali Ihsan Delioglu tarafindan karsilaniyor. Kulüpteki 5 antrenör arkadasimizla gönüllü olarak genç sporcularimiza hizmet etmeye çalisiyoruz. Bugüne kadar miniklerde, yildizlarda, ümitlerde ve gençlerde Türkiye sampiyonlugu kazanan sporcularimiz oldu, ayrica 22 sporcumuz da milli takimla uluslararasi sampiyonalara katilarak önemli basariya imza atti. Iki sporcumuz, Balkan sampiyonlugunu kazandi. Judo sayesinde üniversite okuyan, ögretmen olan, antrenör olan çok sporcumuz var. Bu sporcularimiz sehrimizin evlatlari ve hepsiyle gurur duyuyoruz. Insallah hepsi ileride çok daha iyi yerlerde olacak."

- "Hedefimiz dünya sampiyonu çikarmak"

Kulübe kayitli 500 lisansli sporcunun bulundugunu ve hepsinin aileleri ve okullariyla sürekli irtibat halinde olduklarini dile getiren Delioglu, "Amacimiz bu çocuklarimizi hem topluma kazandirmak hem de iyi birer sporcu olmalarini saglamak. 2009 yilinda bu yola çiktigimizda bir dünya sampiyonu çikarma idealimiz vardi, bu idealimizi emin adimlarla insallah gerçeklestirmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Sporcu ve antrenör Halil Ibrahim Durna ise Sanliurfa Judo Ihtisas Gençlik ve Spor Kulübü sayesinde judo ile tanistigini kaydetti.

Yaklasik 10 yildir kulüpte spor yaptigini aktaran Durna, "Judo sayesinde üniversiteye girdim ve beden egitimi ögretmeni adayi olarak geçen yil mezun oldum. Çok sükür bu kulüp ve judo sayesinde bir yerlere gelmeyi basardim. Insallah bir dünya sampiyonu çikarmak için hep beraber çalisacagiz. Simdi gönüllü olarak basarili sporcular yetistirmek istiyorum. Yetistirdigimiz sporcularin ileride judo sayesinde iyi yerlere gelmelerini istiyorum." diye konustu.

Sporculardan Mehmet Tapisik (13), 5 yil önce bir yakininin tavsiyesiyle judo ile tanistigini dile getirdi.

Il ve bölge genelinde katildigi turnuvalarda madalyalar kazandigini belirten Mehmet Tapisik, "Önce Türkiye sonra Avrupa sampiyonu olarak kulübümü ve kentimi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Bu spor ile ilgilenmek çok güzel bir duygu ve severek yapiyorum. Tüm arkadaslarima judo yapmalarini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA