Erzurum'da Futgolf Sahasi Yapildi

Erzurum Büyüksehir Belediyesi bünyesinde Olimpiyat Millet Bahçesi’nde yeni bir spor dali Futgolf sahasi olusturuldu.

Futgolf için en kolay tanim, futbol ile golfün birlesiminden olusan spor dali. Futgolf adindan da anlasilacagi üzere, biraz futbol biraz golf oyunu demek. Oyun alani golf sahasi ama golf topu yerine futbol topunu ve golf sopasi yerine bacak kullaniliyor. Dünya genelinde daha çok golf sahalarinda, Futgolf deliklerinin açilmasi ve bu spora özel parkurlarin olusmasiyla oynanan spor dali. Diger ülkelerde yalnizca Futgolf sahalari var ama bunlar Amerika ve Ingiltere gibi golf sahalarinin çok yaygin oldugu yerler için mümkün. Türkiye’de maalesef mümkün degil. Sadece golf sahalarinda Futgolf oynayabilecek parkurlar açilabiliyor. Golfteki gibi 18 delikli bir parkur olusturuluyor.

Futgolf Türkiye’de popüler bir spor olan futbol ve golfün birlesiminden olusan bir spor. Oyun, 5 ölçüsünde bir futbol topu ile çapi 53 santimetre ve mesafe aralari kisaltilmis deliklerin bulundugu golf sahasinda oynaniyor. Oyunun kurallari, temelde golf kurallari ile ayni. 18 delikli Futgolf sahasinda her deligin kendine özgü uzunlugu ve vurus sayisi yani (par) vardir. Golf sporundan farklilastigi bir baska nokta ise delik mesafelerinin golfe göre kisaltilmis olmasidir. Golf sporunun aksine her hava kosulunda oyuna devam zorunludur.

Mazisi çokta gerilere gitmeyen, bati da var olan bu spor Dogu Anadolu ve Erzurum’da yeni kurulan bir spor dali oldu.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. Organizasyon sorumlusu Adem Budak yaptigi açiklamada; “Erzurum Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan Olimpiyat Millet Bahçesi’nde olusturulan Futgolf tanitimi yapiyoruz. Bu spor dalin futbol ile golfün birlesiminden olusan bir oyun. 4’er kisiyle oynaniyor. 11 delikten olusuyor. Normal standardi ise 18 delikten olusmasidir. Kisaca tanimlarsak her sporcu bir kez topa vurus yapiyor. Hedef belli mesafelerde bulunan deliklere topu girdirmek veya avantaj olsun diye delige en yakin yere topu göndermek. Hakemin elinde her atisi belirleyen cetvel bulunuyor ve yapilan atislar kaydediliyor. Tüm sporcular bu atislari yapiyorlar. Golfte oldugu gibi temel mantik olarak deliklere en kisa sürede topu girdiren oyunu kazaniyor. 45 dakika süren bir oyunda yaklasik olarak her sporcu 3 bin adim atmis oluyor, ayni zamanda da çok eglenceli ve zevkli bir spor dalidir” dedi.

Kaynak: İHA