Yildirim Açiklamasi 'Nurullah Aslan'a Bas Döndürücü Bir Teklif Gelmezse Satmayacagiz'

SAMSUN – Samsunspor Baskani Yüksel Yildirim, 4 büyüklerin ve bazi Süper Lig takimlarinin gündeminde olan kaleci Nurullah Aslan’i ’bas döndürücü bir teklif’ gelmedigi takdirde satmayacaklarini söyledi.

2,02 boyundaki genç kaleci Nurullah Aslan, 2 sezon önce Samsunspor formasi ile Türkiye profesyonel liglerinin en az gol yiyen kalecisi olarak dünyada adindan söz ettirmisti. Geçen sezon da 14 maçta kalesini gole kapamayi basaran Nurullah Aslan’in talipleri artti. Harun Tekin ile yollari ayiran Fenerbahçe, Ersin Destanoglu’nu satma ihtimali olan Besiktas, Ugurcan Çakir’in ayrilmasi gündemde olan Trabzonspor’un yani sira Göztepe ve Basaksehir’in Nurullah Aslan’i transfer etmek istedigi konusuluyor. Baskan Yüksel Yildirim, Nurullah Aslan’in 4 yillik daha sözlesmesi oldugunu hatirlatarak, ’bas döndürücü bir teklif’ olmadan kaleciyi satmayacaklarini açikladi.



"Benim basimi döndürecek bir teklif gelmezse kalecimiz ile yola devam edecegiz"

Iyi bir teklif gelmemesi halinde Nurullah Aslan’i satmayacaklarinin altini çizen Yildirim, "Kaleci Nurullah Aslan hakkinda Göztepe’nin ilgisi oldugunu biliyoruz. Basaksehir laflari geliyor. Besiktas ve Fenerbahçe laflari geliyor. Eger sizin elinizde iyi bir kumas varsa bu terziler iyi bir elbise çikartacaktir. Biz Nurullah’in kumasinin iyi oldugunu biliyorum. Nurullah’in iyi bir egitimle bunu basaracagini biliyoruz. Yapmak istedigimiz; Nurullah’i eger satacaksak bizi mutlu edecek parayi görmeden asla oyuncu satmayiz. Çünkü bizim bu sene Nurullah’a ihtiyacimiz var. Geçen sene istedigimiz performansi yapamadi. Bu sene kendisiyle hocamiz görüsüyor. Bizlere de söz verdi. Bu sene daha iyi sezon geçirecek. Samsunspor’un ölüsü sampiyonluga oynar. Böyle bir durumda biz iyi bir tutanin iyi bir de atanin olduktan sonra sampiyonluk zaten yüzde 60-70, geri kalani da takim oyunu. Bizim Nurullah konusunda yapmak istedigimiz; benim basimi döndürecek bir teklif gelmezse kalecimiz ile yola devam edecegiz. Çünkü Nurullah Aslan ile 4 yillik daha kontratimiz var" dedi.



"Insanlar bizi Anadolu takimi, paraya muhtaç takim olarak görüyor"

Samsunspor’un zengin bir sahibi oldugunu da hatirlatan Baskan Yildirim, “Su ana kadar resmi teklif gelmedi. Bunlar test ediliyor. 1 menajer aradi, ‘Besiktas’a verir misiniz’ dedi.

’Önce 750 bin euro, sonra da 1 milyon euro’ dedi.

Ben de Besiktas kalecisini (Ersin Destanoglu) 1 sene oynattigini ve 9 milyon euro konusuldugunu söyledim. Besiktas 9 milyon euro aldiginda benim kalecimi istiyorsa bana iyi bir rakam verecek. Çünkü Nurullah’i çok daha iyi bir fiyata satabilir. Biz inaniyoruz. Bu paralari böyle konusmaya gerek yok. Insanlar bizi Anadolu takimi, paraya muhtaç takim olarak görüyor. Ben de buradan söyleyeyim. Samsunspor’un artik zengin bir sahibi var. O nedenle biz oyuncularimizi firsat buldugumuzda veririz, firsat bulmadigimizda vermeyiz. Çünkü elimizdeki oyunculara bizim de ihtiyacimiz var. Samsunspor gelecekte inanilmaz bir takim olacak. O nedenle bekleyelim ve görelim. Kamuoyunda adi geçen takimlarin hepsi Samsunspor’un kapisini çalacaklar. Önce onlar oyuncularini satsinlar. Ellerindeki para belli olsun. Biz de bize ne kadar verecekler bilelim. O nedenle bugün alacagimiz konusulan paralar bizi hiç mutlu etmiyor. Biz oyuncumuzu bu sene o rakamlarla asla satmayiz. Elimizde tutacagiz” diye konustu.

Nurullah Aslan, 2 sezonda Samsunspor’da formasiyla sahaya çiktigi 64 maçin tamaminda 90 dakika sahada kaldi.

Kaynak: İHA