Uluslararasi Yasar Dogu Serbest Ve Kadinlar Güres Turnuvasi

Türk sporcular, organizasyonun ikinci gününde 2 altin, 3 gümüs ve 5 bronz madalya kazandi.

Istanbul'da devam eden 49. Uluslararasi Yasar Dogu Serbest ve Kadinlar Güres Turnuvasi'nin ikinci gününde Türk sporcular toplamda 10 madalya kazandi.

Türkiye Güres Federasyonundan yapilan açiklamaya göre Türk güresçiler, 2 altin, 3 gümüs ve 5 bronz madalya aldi.

Turnuvada 74 kilo finalinde Yakup Gör, Isa Demir'i yenerek altin madalya aldi. Isa Demir de gümüs madalyada kaldi.

Kadinlar 55 kiloda Mehlika Öztürk de Nordic sisteminde Kazak rakiplerini yenerek altin madalya kazandi.

Erkekler 86 kilo finalinde Iranli rakibine yenilen Serdal Çavusoglu ile 97 kilo finalinde olimpiyat ve dünya sampiyonu Azerbaycanli Serif Serifov'a kaybeden Mustafa Sessiz, gümüs madalya elde etti.

Erkeklerde Zafer Dama 74 kilo, Fatih Erdin 86 kilo, Ibrahim Çiftçi 97 kilo, kadinlarda ise Elif Yanik ile Merve Pul ise 59 kiloda bronz madalya aldi.

- Üç güresçi finalde

Turnuvanin üçüncü ve son gününde üç Türk güresçi altin madalya için mücadele edecek.

Son gün yapilacak finallerde 92 kilo finalinde Selim Yasar ile Erhan Yaylaci karsilasacak. 125 kiloda Fatih Yasarli da finalde 23 yas altinda dünya sampiyonu Iranli Abbas Fouratanrami ile karsi karsiya gelecek.

Ayrica Efe Anil Al, Anil Berkan Kiliçsallayan, Oktay Güngör, Aysegül Özbege, Mehtap Gültekin, Münir Recep Aktas, Esra Pul, Rahime Ari, Recep Topal, Servet Coskun, Muhammed Nuri Kotanoglu bronz madalya maçina çikacak.

Selahattin Kiliçsallayan, Sefa Aksoy, Ahmet Duman, Serhat Arslan, Hasan Emin Gürbüz, Hüseyin Gündüz, Kemal Kiyi da repesaj için minderde ter dökecek.

Kaynak: AA