Uluslararasi Yasar Dogu Güres Turnuvasi'nda 10 Madalya

Bu yil 49. kez düzenlenen Uluslararasi Yasar Dogu Güres Turnuvasi’nda milli güresçiler ikinci günde 2 altin, 3 gümüs ve 5 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandi.

Uluslararasi Yasar Dogu Güres Turnuvasi bu yil 49. kez düzenleniyor. Turnuvanin ikinci gününde milli güresçiler 2 altin, 3 gümüs ve 5 bronz olmak üzere toplamda 10 madalya kazandi. 74 kilogram finaline çikan Yakup Gör, Isa Demir’i yenerek birinci olurken Isa Demir de gümüs madalyanin sahibi oldu. Kadinlar 55 kilogramda Mehlika Öztürk de Nordic sisteminde Kazak rakiplerini yenerek altin madalya kazandi.

86 kilogram finalinde Iranli rakibine yenilen Serdal Çavusoglu ile 97 kilogramda Olimpiyat Dünya Sampiyonu Azerbaycanli Serif Serifov’a finalde kaybeden Mustafa Sessiz, gümüs madalya kazandi.

Serbest stil 74 kilogramda Zafer Dama, 86 kilogramda Fatih Erdin ve 97 kilogramda Ibrahim Çiftçi ile kadinlarda 59 kilogramda Elif Yanik ve Merve Pul rakiplerini yenerek bronz madalya almayi basardi.

Diger yandan bugün yapilan müsabakalarda 92 kilogram finalinde Selim Yasar ile Erhan Yaylaci, 125 kilogram finalinde ise Fatih Yasarli da Iranli rakibi Abbas Fouratanrami ile altin madalya için mücadele edecek.

Üç güresçi finalde

Son gün yapilacak finallerde 92 kilogramda tüm rakiplerini yenen iki milli güresçimiz Selim Yasar ve Erhan Yaylaci finalde karsilasacak. 125 kilogramda Fatih Yasarli da finalde U23 Dünya Sampiyonu Iranli Abbas Fouratanrami ile mücadele edecek. Ayrica Efe Anil Al, Anil Berkan Kiliçsallayan ile Oktay Güngör ise Kazak rakibi ile bronz madalya için mindere çikacak. Aysegül Özbege, Mehtap Gültekin ile Münir Recep Aktas da Kirgiz rakibi ile bronz madalya için yarisacak.

Esra Pul, Rahime Ari, Recep Topal, Servet Coskun, Muhammed Nuri Kotanoglu repesajdan gelen rakipleri ile bronz madalya maçina çikacak.

Kaynak: İHA