TBPF Baskani Özdemir, Kocaeli'de Basin Mensuplariyla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Insallah ülkemizi her bransimizda olimpiyatlarda temsil etme hakkina kavusacagiz. Bunun için de büyük gayret içerisindeyiz'

Türkiye Buz Pateni Federasyonu (TBPF) Baskani Gökhan Özdemir, Türkiye'yi her bransta olimpiyatlarda temsil etmek istediklerini bildirdi.

Izmit'teki bir otelde düzenlenen basin toplantisinda konusan Özdemir, federasyonla ilgili bilgi vererek, Türkiye'yi olimpiyatlarda 4 kez temsil ettiklerini söyledi.

Altyapiya önem verdiklerini ifade eden Özdemir, uzun vadeli planlarla çalismalar yaptiklarini kaydetti.

Özdemir, short track bransinda yabanci antrenörle ve degisik bir sistemle sporcularin egitimine 2018 yilinin eylül ayinda basladiklarini dile getirerek, "Birinci yilda 9 Türkiye rekoru geldi. Takip eden yillarda 2 Türkiye rekoru daha geldi. Çok hizli bir gelisim kaydettik. Pandemi bizi biraz yavaslatti. 2022, olimpiyat yilimiz. Olimpiyatlar için de çalismalarimizi aksatmadan sürdürdük. 2020-2021 sezonu faaliyetlerini pandemi döneminde yapabilen 5 federasyondan biriyiz. Programimizdaki faaliyetlerde ertelemeler oldu ama eksiksiz yaptik." diye konustu.

Federasyon bünyesindeki branslar hakkinda bilgi veren Özdemir, söyle devam etti:

"4 ve 8 yillik planlarla çocuklarimizi olimpiyatlara tasimak istiyoruz. Su anda olimpiyata katilabilecek, kota alabilecek duruma gelmis 2-3 sporcumuz var. Bu sporcular dünya ve Avrupa sampiyonalarinda ülkemizi temsil etti. Eylül ayinda baslayacak kota yarismalarina da katilacaklar. Bunun için yaz döneminde olimpik sporcu kadromuzla olimpiyatlara hazirlik için çocuklarimizi yetistirecegiz."

Özdemir, Short Track Milli Takimi'nin gelisim kampinda 10-20 yas arasindaki 2 gruba egitim verdiklerini aktararak, küçük yastaki sporculara önem verdiklerini söyledi.

"Insallah ülkemizi her bransimizda olimpiyatlarda temsil etme hakkina kavusacagiz. Bunun için de büyük gayret içerisindeyiz." diyen Özdemir, federasyon olarak kurumsallasma anlaminda da çalismalar yaptiklarini kaydetti.

Özdemir, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in ortagi oldugu sirkete ait çiftlikteki bazi kaçak yapilarin yikimini görüntülerken darbedilen IHA muhabiri Mustafa Uslu'ya yapilan saldiriyi kinayarak, "geçmis olsun" dileklerini iletti.

Kaynak: AA