Tahir Kiran Rizespor'un Yeni Baskani Oldu

Çaykur Rizespor’da gerçeklesen Seçimli Genel Kurul’da tek aday olan Tahir Kiran, 217 delegenin oy birligi ile kulüp baskanligina seçildi.

Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde divan baskanligini Rize Belediye Baskani Rahmi Metin’in yaptigi Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi’nin 91. Olaganüstü Genel Kurul Toplantisi’nda yapilan seçimde, tek aday olan Tahir Kiran, baskan seçilerek Çaykur Rizespor’un 36. baskani oldu.

Kongrede açiklama yapan Kiran "Çaykur Rizespor Baskanligi, tipki benim gibi her Rizelinin gurur duyacagi, gönülden isteyecegi serefli bir makamdir. Bugüne kadar maddi manevi hiçbir destegi esirgemedigim, memleketimin medari iftihari Rizespor’a, çok istememe ragmen henüz zamani gelmedigi için baskan olmayi düsünmedigimi iki kez basin açiklamasi yaparak duyurmustum. Camiamiz sag olsun, bu teveccüh her geçen gün artarak devam etti. Rize ile adim öylesine iç içeydi ki, bu israrli teveccüh karsisinda ben de artik zamaninin geldigini düsündüm ve bugün karsiniza çikip bu onurlu vazife için aday oldum. Bir Rizeli olarak Rizespor’a hizmet borcum var. Rahmetli babam hemsehriniz Turgut Kiran bize Rize sevgisini miras birakti. O tam bir Rize sevdalisi olmanin yani sira iyi bir Rizesporluydu. Eger bir ise dört elle sarilmayacaksaniz o ise bulasmayin, ya bir isi tam yapin ya da o ise hiç girmeyin ögüdünü de bize veren oydu. Ben bir armatörüm, denizciyim. Bizim ne zorluklarla bogustugumuzla, ne tür sorunlara gögüs gerdigimizle ve karsilastigimiz firtinalarla kimse ilgilenmez. Soru açiktir. Gemi limana yanasti mi yanasmadi mi? Biz kimseyi mazeretlerle bogamayiz. Bizim tek görevimiz vardir o da gemiyi saglam ve saglikli sekilde limana getirmektir. Nitekim ben de denizcilikteki bu düsturumuzu kulübümüze tasimaya çalisacagim. Bahane üretmeden sorunun parçasi degil ‘çözümün anahtari’ olacagiz. Çözüm üretebilecek güçlü bir kadro ile basarili yillar için geliyoruz" dedi.



"Rizespor efsanesini yarinlara tasimak istiyoruz"

Rizespor’da köklü bir degisim için sahaya çiktiklarinin altini çizen Kiran "Bu camianin menfaatlerini ön planda tutmak ve gelecegini insa etmek amaciyla yola çiktik. Rizespor’u sadece Rize iline sikisip kalmaktan kurtaracagiz ve bu büyük camiayi zamana tasiyacagiz. Rizespor camiasini, hem saha içinde hem saha disinda en iyi sekilde temsil edecegiz. Rizespor’da köklü bir degisim için sahaya çikiyoruz. Bir araya gelmek birlikteligin baslangicidir. Rizespor efsanesini yarinlara tasiyabilmek büyük basarilara imza atabilmek ve amaçlarimizi gerçeklestirmek için birlikte, omuz omuza yürüyebilmek gerekir. Bugün burada, Rizesporlularin bu büyük bulusmasi birligin beraberligin bir timsalidir. Bu salon bunun en büyük sahididir. Bu birlik kuru bir kalabalik degildir. Bizleri bu büyük bulusmaya tasiyan bir ülkümüz, birlikteligimizi saglayan son derece saglam bir omurgamiz var. Bu omurga, bizleri sarsilmaz bir bütün yapan ilkelerimizdir. Kulübümüzü bütün branslarda en yukariya tasimak ve özellikle lokomotifimiz olan futbolda basarimizi arttirarak hak ettigimiz payi almak; kulübümüzün haklarini saha içinde ve disinda kisaca her zeminde korumak; kulüp kaynaklarini, birikim ve imkânlarimizla birlestirerek, taraftarlarimiz ve sehrimiz için zenginlige dönüstürmek biz Rizespor’lularin ortak ülküsüdür" ifadelerini kullandi.

Kiran açiklamasinin devaminda "Erisilebilir olmak, Rizespor’un tüm paydaslari ve taraftarla is birligi içinde olmak, bütçesini Rizespor ihtiyaçlari dogrultusunda, istikamet ve politikalari için kullanmak, Karadeniz’de büyük bir güç, ligimizde vazgeçilmez bir takim olmak, nefret edilen degil sempati duyulan bir spor kulübü olmak, hesap verebilir ve hesap sorabilir olmak, bunlar ben ve ekibimin ilkeleridir. Ülkümüz, düsturumuz ve ilkelerimiz bize Rize’nin ve Rizespor’un sorumlulugunu yüklerken, ayni zamanda Türkiye Futbol Federasyonu ile iliskilerimizde spor ahlakindan tavizsiz hareket için bir yön vermektedir" seklinde konustu.

Baskan Tahir Kiran’in yönetiminde ise su isimler yer aldi: Mustafa Yazici, Niyazi Mete, Ali Haydar Er, Yusuf Ziya Alim, Selim Selimoglu, Ahmet Yilmaz Zehiroglu, Serkan Karavin, Bilgehan Bayramoglu, Ceyhun Kazanci, Zeki Karaoglu, Oktay Seymenoglu, Tan Sipahi, Hasan Türüt, Muhammet Mete, Hasan Yavuz Bakir, Sedat Abanoz, Talha Küçükvar, Nurullah Hasimoglu.

Kaynak: İHA