Samsunspor'dan Ertugrul Saglam'a Cevap

off dahi oynamazdi” ve diger açiklamalarina tepki gösterdi.

Ertugrul Saglam katildigi bir TV programinda Samsunspor’da geçirdigi sezon hakkinda açiklamalarda bulundu. Aztopal, Saglam’in, ’Samsunspor kadrosuyla play-off dahi oynamazdi’, ’Yanlis transferler yapildi’ ve ’70 puan alinmasi sadece bir hoca basarisidir’ söylemleri ile ilgili degerlendirmelerde bulundu. Ertugrul Saglam’in bir tek Djedje transferine karsi çiktigini, en çok da Djedje’ye forma verdigini ifade eden Mustafa Aztopal, "1 transfer hariç Ertugrul Saglam’in ‘alalim’ demedigi hiçbir oyuncu alinmadi. Mathias Couruer konusunda israrci oldu. Biz olumsuzduk. Izleme komitesi ve ben de olumsuzdum. Çok israrci oldu ve aldik. Açiklamalarim hiçbir oyuncuyu kötüleme amaciyla olmayacak. Edwin Gyasi konusunda israrla isteyen Ertugrul Saglam’dir. Ilk yari itibariyle ‘gitsin’ diyen de odur. Rahman Bugra Çagiran’i sol bek alternatifi olarak isteyen de Ertugrul Saglam’dir. Biz ‘emin misin’ diye sorsak da bu transfer israri hocadan gelmistir. Devre arasinda gitmesini isteyen de hocadir. 1 tane oyuncunun transferinde Ertugrul Saglam’in, ‘Normalde durmamam lazimdi ama Samsunspor için duruyorum’ dedigi transfer, karsi çiktigi transfer; Dja Djedje’dir. Baskanimiz bu oyuncuyu istedigini ve inandigini söyleyerek almistir. Ne tesadüftür ki tüm maçlarda görev verdigi oyuncu da Dja Djedje’dir. Hocanin söylemlerine karsin bunlarin hepsini açik açik söylemek gerekiyor. Onun disinda hocanin ‘alinmasini istemiyorum’ dedigi hiçbir oyuncuyu getirmedik" seklinde konustu.



"Söylemlerini kadrodaki oyunculara saygisizlik olarak görüyorum"

Saglam’in söylemleriyle kadrodaki oyunculara saygisizlik yaptigini da dile getiren Mustafa Aztopal, “Ertugrul Saglam, ‘Samsunspor kadrosuyla play-off dahi oynamazdi’ söyleminde bulundu. Sezon basinda 25 Nisan’da ‘sampiyonluk kutlayacagiz’ diye ben beyanat vermedim. Bu takima inanmiyorsa neden sampiyonluk tarihi verdi? Herkesi de buna inandirarak söyledi.

‘Bu takim aslinda play-off’u bile zorlayamazdi’ demesini tüm sezonda görev almis tüm oyunculara karsi ‘saygisizlik’ olarak görüyorum. Ben ve benim gibi birçok insan ise bu oyuncu kalitesi ile 70 puani aldigini düsünüyorum” diye konustu.



“70 puan alinmasi sadece bir hoca basarisidir sözünü dogru bulmuyorum”

70 puan toplanmasinin hoca basarisi olmadigini vurgulayan Aztopal, su ifadelere yer verdi:

"Ertugrul Saglam’in talihsiz açiklamalari üzerine Samsuspor’u korumak durumundayim. ‘70 puan alinmasi sadece bir hoca basarisidir’ demek, ‘Kötü transferler yapildi, oyuncu kalitesi yetersizdi, ona ragmen 70 puan alindi’ dersek ben de o zaman sunu sormak zorundayim. 90+2’de 9 kisi hücum ederken Giresunspor’a neden maglup olduk? Berbere bitirip, sezonu sampiyon tamamlayabilirdik. Menemenspor’dan yedigimiz 2. golde nasil savunmada hiç kimse yoktu ve teknik olarak neden müdahale edilemedi, 2 rakip oyuncusu tek basina nasil gol atti? Ben de bunu sorgulayabilirim. Ilk Altinordu play-off maçinda 1-0 maglupken neden ayni taktik ve kadroyla 2. maça çiktik? Dün gördügüm talihsiz açiklamanin ardindan gereken gerçekleri açiklamak durumundayim. Ertugrul Saglam’in verdigi emeklere saygi duyarim ama dün itibariyle, ‘O top benim kucagimda degil, sizin kucaginizda’ demek dogru bir yaklasim degildir."

Kaynak: İHA