Milli Yüzücü Yigit Aslan, Olimpiyatlara Katilma Vizesini Edirne'deki Havuzdan Çikardi

Tokyo Olimpiyatlari'na katilmaya hak kazanan Yigit Aslan:'Bu süreçte çalismalarimi hizlandirdim. Antrenörümle yogun bir çalisma programi uyguladik. 8 yildir yüzüyorum. 12 yasindayken kendime olimpiyat hedefi koymustum. Ilk hedefimi gerçeklestirdim. Tokyo Olimpiyatlari'na katilacagim'

CIHAN DEMIRCI - Milli yüzücü Yigit Aslan, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na katilacak olmanin gururunu yasiyor.

Edirne'de düzenlenen Türkiye Turkcell Genç ve Açik Yas Uzun Kulvar Milli Takim Seçme Yarislari için kentte bulunan ve kota barajini geçen Yigit Aslan, AA muhabirine, çalismalarini antrenörü Gjon Shyti ile ENKA Spor Kulübünde devam ettirdigini söyledi.

Salgin dönemini verimli sekilde geçirdigini belirten 18 yasindaki sporcu, "Bu süreçte çalismalarimi hizlandirdim. Antrenörümle yogun bir çalisma programi uyguladik. 8 yildir yüzüyorum. 12 yasindayken kendime olimpiyat hedefi koymustum. Ilk hedefimi gerçeklestirdim. Tokyo Olimpiyatlari'na katilacagim. 2024'te de madalya almak istiyorum. Ikinci hedefim için daha çok çalisacagim. Erkekler serbest stil 800 metrede 7:51.60'lik dereceyle olimpiyat A barajini geçmeyi basardim. Ülkemi olimpiyatlarda temsil edecegim için çok mutluyum ve gururluyum. Beni destekleyen herkese tesekkür ederim. Daha önce Kayseri TOHM'da Corrado Rossa ile çalisiyordum, son iki aydir da Ankara TOHM'da çalisiyorum." diye konustu.

Son bir yildir günde çift antrenman yaptigini anlatan Yigit Aslan, her gün yaklasik 5 saat yüzdügünü dile getirdi.

Çocukluk hayali olan olimpiyatlara katilacagi için mutlu oldugunu aktaran milli sporcu, "Su an 18 yasindayim ve yüzmeye 10 yasinda basladim, 8 yildir yüzüyorum, ilk bir yil yüzmeyi ögrenmekle geçti. Geri kalan yillarda da antrenmanlarima devam ettim. Çok çalistim gerçekten. Ailemin ve hocalarimin destegiyle bu seviyelere geldim. Olimpiyatlarda ülkemi en iyi sekilde temsil edecegim ve 2024'te de madalya almak için çalismalarima tam gaz devam edecegim." ifadelerini kullandi.

- Shyti: "Tokyo'da güzel basarilar elde edecegimizi düsünüyorum"

Yigit Aslan'in antrenörü Gjon Shyti, sporcusunun 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda basarili olacagina inandigini kaydetti.

Milli sporcunun genç oldugunu ve umut vadettigini aktaran Shyti, "Yigit ile çalismalarimizi olimpiyatlar odakli sürdürüyoruz. Yogun bir antrenman programi uyguluyoruz. Bu program Tokyo Olimpiyatlari'na kadar devam edecek. Orada da güzel basarilar elde edecegimizi düsünüyorum." diye konustu.

ENKA Spor Kulübü Genel Müdürü Ekrem Ay, Yigit Aslan'la gurur duyduklarini söyledi.

Yigit'in Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecegini belirten Ay, "Çok mutluyuz, gururluyuz. Zaten beklentimiz vardi. A barajini geçecegine inaniyorduk. Yaristan önce kendisiyle konustum. Çok emek, alin teri döktü. Basaramasa da bu isin sonu degildi ama bu kota güzel bir baslangiç oldu. Olimpiyatlara 20'nin üzerinde sporcuyla katilacagiz. Olimpiyatlarda da basarilar alacagimiza inaniyorum çünkü hepsi o ruh içerisinde. Ülkesini seven çok güzel gençler bunlar, hepsini gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA