Milli Yüzücü Emine Avcu, Almanya'da Bronz Madalya Ile Döndü

Almanya’nin Berlin sehrinde düzenlenen Dünya Serisi Paralimpik Yüzme Bransindan bronz madalya ile dönen milli yüzücü Emine Avcu, Tokyo Paralimpik Oyunlarinda ülkemizi temsil edecek. Gençlerden kendilerine inanmalarini gerektigini ifade eden, "Bu sene insallah Tokyo Dünya Paralimpik oyunlarinda ülkemi temsil edecegim. Hayatta tek varligim sadece sag kolum. Nasil göründügümüzün hiçbir önemi yok. Ben yapabiliyorsam sizlerde yapabilirsiniz, kendinize güvenin" dedi.

Almanya’nin Berlin sehrinde düzenlenen Dünya Serisi Paralimpik Yüzme Bransina 48 ülkeden 340 sporcu katildi.

Dogustan sol kolunun yarisi ve iki bacagi olmayan Emine Avcu, 50 metre sirt, 50 metre serbest, 200 metre serbest ve 50 metre kurbaga branslarinda Paralimpik Oyunlari B baraji ayrica 150 metre karisik stil ve 50 metre kelebek stilinde A barajini geçerek, 150 metre karisik sitilde bronz madalya kazandi. Bronz madalya kazanan Avcu, Olimpiyat A barajini geçti. Bu sene Agustos ayindan düzenlenecek olan Tokyo Paralimpik Oyunlarinda ülkemizi temsil edecek.

Çatalca’da yasamini sürdüren Emine Avcu, spor ile 23 yasinda tanisti. Avcu’nun elde ettigi basarilar ve antrenörü Duran Arslan, spor hayatinda ki motivasyonunun en büyük kaynagi. Emine Avcu, sporla ilk tanistigi zamanlar 6 ay boyunca toplu ulasim araçlarini kullandi.

Ergenlik döneminde kendi potansiyelinin farkina vardigini söyleyen Emine Avcu, “Spora 3 yil önce basladim. O zamanlar ergenlik dönemimdeyken, artik düsünebilme yetimin farkina vardim. O süreçte kendime su soruyu sordum ‘Emine herkesin varolusunun bir sebebi var, sen bunu ortaya nasil çikarabilirsin?’ Bende bunu spor ile yapabilecegimin farkina vardim. Sadece spor isimlerini arastirdim. O zaman içime yüzme sporunun benim için iyi bir baslangiç olacagi dogdu. Yüzmeyi seçtim. O senenin içerisinde hocam Duran Arslan ile tanistim. Bana kisa sürede yüzmeyi ögretti, teknigimi gelistirdi. 2018 yilinda ilk yarismama Nigde’de düzenlenen Türkiye Sampiyonasina beni dahil etti. Orada 3 Dünya A baraji, 1 Dünya B baraji geçtim” diye konustu.



“Kolay olmadi ama pes etmedim”

Spor hayatinin engelli bir birey olarak oldukça zor geçtigini belirten Emine Avcu, “ Tabi ki bu süreçler hiç kolay geçmedi. Çatalca’da yasadigim için, Beylikdüzü’ne gelebilmek için 1.5 saat yol çekiyordum. Otobüslerde ulasim esnasinda zorluklar yasiyordum. Ama hiç pes etmedim. Her gün inancima yönelik çalismalarimi gerçeklestirmek için hayallerim için o yolu çektim. 8 ay boyunca 1.5 saatlik bu zorlu yolculuk devam etti. O süreçte üniversite sinavini da kazaninca kendi ayaklarimin üstünde durmam gerektiginin farkina vardim ve yurda yerlestim" diye konustu.



“Hayatta Tek Varligim Sadece Sag Kolum”

Almanya’dan bronz madalya ile dönen Emine, gençlerden kendilerine inanmalarini gerektigini söyleyerek, "Almanya’nin Berlin sehrinde düzenlenen Dünya serilerine katildim. Çok zorlu bir yarismaydi. O yarismada, 2 Dünya Olimpiyat A baraji, 4 Dünya Olimpiyat B baraji geçtim. Bu sene insallah Tokyo Dünya Paralimpik oyunlarinda ülkemi temsil edecegim. Hayatta tek varligim sadece sag kolum. Nasil göründügümüzün hiçbir önemi yok. Ben yapabiliyorsam sizlerde yapabilirsiniz, kendinize güvenin" ifadelerini kullandi.

Emine ile 3 yildir beraber çalistiklarini söyleyen antrenör Duran Arslan,” Emine ile beraber 3 yildir antrenman yapiyoruz. Emine çok yetenekli bir sporcu. Çok uzaklardan geliyordu, Çatalca’nin bir köyünden Beylikdüzü’ne geliyordu. Ulasim konusunda 8 ay boyunca çok sikintilar çekti. Sonra Türkiye sampiyonu olunca onu yurda yerlestirdik. Suan da haftanin 7 günü antrenman yapiyor. Olimpiyat A ve B barajlari geçiyor. Bu sene insallah Tokyo Olimpiyatlarinda ülkemizi temsil edecek ve orada final yüzecek. Bizim hayalimiz Tokyo Olimpiyatlarinda ülkemizi temsil etmek ve 2022 yilinda yapilacak olan Dünya Sampiyonasinda da madalya kürsüsüne çikarak bayragimizi dalgalandirmak bizim en büyük hayalimiz. Tüm özel çocuklarimizi spora ve yüzmeye davet ediyoruz. Bakanliklarimizin havuzlari tüm çocuklarimiza ücretsiz olarak açik. Orada cevherleri buldugumuz zaman biz çocuklarimiza sonuna kadar destek vermeye çalisiyoruz ” dedi.

Kaynak: İHA