Mehmet Altiparmak'tan Ilk Açiklama Açiklamasi 'Sampiyonluga Hep Beraber Yürüyecegiz'

Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, “Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine geldim. En önemli konu hepimizin istedigi sampiyonluk. Bu sampiyonluga hep beraber yürüyecegiz" dedi.

Teknik Direktör Mehmet Altiparmak, 1 yillik sözlesme imzaladigi Samsunspor’da ilk basin toplantisi düzenledi.

TFF 1. Lig’i çok iyi bildigini dile getiren Altiparmak, 3 kez farkli takimlarla sampiyon oldugu ligde Samsunspor ile de ayni basariyi göstermek istedigini vurguladi.

"Sampiyonluga hep beraber yürüyecegiz"

Sampiyonluk yolunda kenetlenmenin ve birlik-beraberligin öneminde deginen Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, "Büyük Samsunspor camiasinin içinde olmak beni çok mutlu etti. Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birine geldim. Bunun bilincindeyim. Nerede oldugumuzu ve ne istedigimizi biliyoruz. Çok uzun bir yola çiktik. Bu yol benim çok iyi bildigim bir yol. Daha önce de bu yoldan gittim ve sonunda da 3 kez üst üste farkli takimlarla sampiyonluklar yasadigim bir yol. Insallah bu yola bu sene beraber çikacagiz. Bu yolda birçok olayla karsilasacagiz ama önemli olan birlik beraberligimizi bozmadan sonuna kadar gitmek. Sorunlarla camia olarak ugrasacagiz. En önemli konu hepimizin istedigi sampiyonluk. Bu sampiyonluga hep beraber yürüyecegiz" diye konustu.



"Önde oynarim ve 2 gol yiyorsam 3 gol atayim oyun görüsündeyim"

Hücum futbolu anlayisini benimsedigini dile getiren Mehmet Altiparmak, "Kendi bir oyun sistemin ve taktigim vardir. Ben hücum futbolu oynatan bir hocayim. Önde oynarim ve oynatmaya çalisirim. Bunu yaparken risk alirim. Riskler de olacak. Oyun görüsüm de 2 gol yiyorsam, 3 tane atayimdir. Böyle bir oyun seklim var. Insallah bunu burada da göreceksiniz. Çok fazla çalisacagiz. Bazen söylediklerimiz sahaya yansimayacak ama çok çalisarak o açiklari kapatacagiz. Samsunspor hedef takimdir ve sampiyonlugun en büyük adaylarindan biridir. Biz de buna göre oynayacagiz. Rakiplere tabii ki önlem alacagiz ama Samsunspor oldugumuzun bilincinde oyun oynayacagiz. Herkes bize önlem alacak. Normalde Samsunspor’un Süper Lig’de olmasi lazim. Biz bulundugumuz her ligde ve yerde hedefe oynayan takim olacagiz. TFF 1. Lig’de de böyle olacak" seklinde konustu.



"TFF 1. Lig’de 3 kez üst üste sampiyon olan tek hocayim"

TFF 1. Lig’de 3 yil farkli takimlarla sampiyon olan tek teknik direktör oldugunu ifade eden Altiparmak, sunlari söyledi:

"TFF 1. Lig’de 3 kez sampiyon olmak kolay degil. 3 kez üst üste farkli takimlarda sampiyon olmak ise hiç kolay degil. Tüm Türkiye’de zaten bunu saygiyla karsiliyor. Ilk defa bir hoca üst üste 3 sene bu ligde sampiyon oldu. Bu da bize nasip oldu. Bu ligin bir sifresi var ama bu illa öyle-böyle yaptim degil, bunun en büyük amaci çalisma ve birlik beraberliktir. Burada da bunu yapacagiz. Sadece ben ve ekibimin isi degildir bu is. Bu is benim, baskanin, yönetimin, taraftarin, basinindir. Bu is hep beraber yapilir. ‘Ben’ yok ‘biz’ olacagiz. En büyük ilkemiz bu olacak. Iyi ve kötü gün olacak ama en önemlisi sonundaki sampiyonluktur. O yola hep beraber gidecegiz. Bu yol çok gittigimiz yol. O avantaji da kullanacagiz."

Kaynak: İHA