Kirsehir'de, Yaz Spor Okullari 29 Haziran'da Açilacak

Kirsehir Gençlik ve Spor Il Müdürü Numan Nafiz Sahin, yaz spor okullarinin baslayacagini söyledi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde basin toplantisi düzenleyen Sahin, spor okullarinin 29 Haziran Sali günü Ahi Stadyumunda baslayacagini söyledi.



Sahin, basin temsilcileri ile gerçeklestirdigi toplanti da "Çocuklarimizin ve gençlerimizin yaz aylarinda bos vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanismalarini saglamak amaciyla ücretsiz GSB Spor Okullarimizin 29 Haziran 2021 Sali günü Ahi Stadinda gerçeklestirilecek törenle açilmasi planlanmistir" dedi.

Gençlerin her alanda egitim faaliyetine katilacagini aktaran Sahin, "Futbol, Basketbol, Voleybol, KickBoks, Okçuluk, Satranç, Hentbol, Badminton, Halk Oyunlari, Geleneksel Okçuluk, Tenis, Güres, Masa Tenisi, Judo, Taekwondo, Boks, Atletizm, Cimnastik ve Yüzme olmak üzere toplamda 19 farkli spor bransinda, her biri alaninda uzman 55 antrenörle birlikte, gerekli tüm pandemi tedbirleri alinarak egitimlere baslanacaktir" diye konustu.

KOP projeleri hakkinda da bilgi veren Il Müdürü Sahin, “KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi 2021 yili KOP Okuyor Mali Destek Programi kapsaminda Gençlik ve Spor Il Müdürlügü uhdesinde hazirlanan “Kirsehir KOP Hayal Kütüphanesi” projesi uygulanmaya hak kazandi. Çocuklarimizin ve gençlerimizin ilgi ve yeteneklerinin de kesfedilebilecegi KOP Hayal Kütüphanemiz ile gençlerimizin hayallerine bir adim daha yaklasmalarina yardimci olabilmek adina robot yapimi, film ve animasyon yapimi, mobil uygulama gelistirme, gibi bir çok alanda tüm imkanlarimizla çocuklarimizin ve gençlerimizin yaninda olmaya devam edilecektir" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA