Kirsehir'de Yaz Spor Okullari 19 Bransta 55 Antrenörle Baslayacak

Kirsehir Gençlik ve Spor Il Müdürü Numan Nafiz Sahin, yaz spor okullarinin 19 spor bransinda 55 antrenörle baslayacagini söyledi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünde basin toplantisi düzenleyen Sahin, spor okullarinin 29 Haziran Sali günü Ahi Stadyumu'nda gerçeklestirilecek programla baslayacagini aktardi.

Çocuklarin ve gençlerin yaz aylarinda bos vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanismalarini saglamak amaciyla ücretsiz spor okullari düzenlendigini vurgulayan Sahin, sunlari anlatti:

"29 Haziran Sali günü törenle açilmasi planlaniyor. Bu kapsamda, futbol, basketbol, voleybol, kickboks, okçuluk, satranç, hentbol, badminton, halk oyunlari, geleneksel okçuluk, tenis, güres, masa tenisi, judo, tekvando, boks, atletizm, jimnastik ve yüzme olmak üzere toplamda 19 farkli spor bransinda, her biri alaninda uzman 55 antrenörle çalismalar yapilacak. Gerekli tüm pandemi tedbirleri alinarak egitimlere baslanacak"

Sahin, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi 2021 yili "KOP Okuyor Mali Destek Programi" kapsaminda Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce hazirlanan "Kirsehir KOP Hayal Kütüphanesi" projesinin de uygulamaya baslanacagini aktardi.

KOP Hayal Kütüphanesi'nde gençlerin hayallerine yaklasmalarina yardimci olmaya çalisacaklarini dile getiren Sahin, robot ile film ve animasyon yapimi, mobil uygulama gelistirme gibi alanlarda faaliyetler yapilacagini söyledi.

Kaynak: AA