Istanbul Bogazi'nda Yelken Söleni

Bu yil 9’uncusu düzenlenen “BAU Bosphorus Sailing Cup 2021”, Bahçesehir Üniversitesi ev sahipliginde basladi. 2012 yilindan bu yana geleneksel hale gelen yarismada, 50’ye yakin yelken Istanbul Bogazi’ni görsel sölene dönüstürdü.

Bahçesehir Üniversitesi Uluslararasi Yelken Kulübü tarafindan düzenlenen “BAU Bosphorus Sailing CUP 2021”, Bahçesehir Üniversitesi ev sahipliginde basladi.

BAU Besiktas Güney Kampüsü önünden baslayan yarismada 50’ye yakin takim bogazda yelken açti. Yarisma bogazda muhtesem bir sova dönüstü.

Yarismaya 50 tekne katildi

Yelken yarisiyla ilgili bilgi veren Bahçesehir Üniversitesi Uluslararasi Yelken Kulübü Komodoru Dogancan Öz, “Üniversitemiz dokuz yildan beri bu spora sahip çikiyor. Hem kurum içinde hem de Türkiye’de tesvik edilmesini sagliyor. Bu yil yarismamiza birçok kurumsal sirket ve üniversite takimlari katildi.

Pandemiye ragmen 50 tekne katilim gösterdi. Bogazin da rüzgarli olmasiyla ekipler için güzel bir yaris olacak. Yaris üniversitemizin Güney Kampüsü’nden baslayip, Anadolu Hisari’ndan yelkenlerin dönmesiyle BAU Besiktas Güney Kampüsü önünde son bulacak. Dereceye girecek yarismacilar kupa ve prestij ödülü kazanacaklar” dedi.



“Takimimiz yarista iddiali”

Takimlarinin yarisa hazirlik sürecine de deginen Öz, “Yarismacilarimiz korona virüs tedbirleri kapsaminda tüm önlemler alinarak, hazirlik çalismalarini yürüttü. Haftada en az bir gün olmak üzere deniz ve kara antrenmani yaparak, hazirliklarini gerçeklestirdi. Güzel sonuçlar alacagiz. Bu bogaz yarisini da biz kazanacagiz” diye konustu.

Pazar günü dereceye girecek ekiplere kupalari takdim edilecek.

Kaynak: İHA