GÜNDEM ÖZETI / 26 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- ÖSYM tarafindan düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi, 81 il ve Lefkosa'da yapilacak.

(10.15)

EKONOMI

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kanal Istanbul Sazlidere Köprüsü'nün temel atma törenine katilacak.

(Istanbul/14.00)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, bakanlikça desteklenen 55 milyon liralik 8 projenin toplu açilis törenine katilacak. Bakan Varank, Antepfistigi Lisansli Deposu, Kadin Girisimci Destek Merkezi ve Model Fabrika'nin da aralarinda oldugu bazi merkezleri ziyaret edecek.

(Gaziantep/10.00/17.45)

3- TÜBITAK Baskani Hasan Mandal, TÜBITAK COVID-19 Türkiye Platformu'nun gelistirdigi virüs benzeri parçaciklara dayali (VLP) asisinin, Faz 2 gönüllülerine uygulanmasi programina katilacak.

(Ankara/11.00)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Veliefendi Hipodromu'nda yapilacak 95. Gazi Kosusu'nu izleyecek.

(Istanbul/17.15)

2- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) son 16 turu mücadelesi Galler-Danimarka ve Italya-Avusturya maçlariyla baslayacak.

(Amsterdam/19.00/Londra/22.00)

3- 13. Artistik Cimnastik Bireysel Aletler Dünya Kupasi, Katar'da finallerle tamamlanacak. Milli sporculardan Ahmet Önder paralel bar ve barfiks, Ferhan Arican paralel bar ve Adem Asil atlama masasinda final mücadelesi verecek.

(Doha)

4- 2021 FIBA Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi'nda Ispanya'da klasman ve yari final maçlari yapilacak.

(Valensiya)

5- Fenerbahçe Spor Kulübü Olagan Genel Kurul Toplantisi, baskan ve kurullarin seçimiyle sona erecek.

(Istanbul/10.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA