Göbeklitepe Cup Tenis Turnuvasi Sona Erdi

Sanliurfa’da 19-26 Haziran tarihleri arasinda düzenlenen ve 8 gün süren Göbeklitepe Cup Tenis Turnuvasi Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Tenis Dünyasinda düzenlenen final müsabakalariyla tamamlandi.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirilen turnuvada Gençlik ve Spor Bakanliginin destekleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügünün katkilariyla 22 ilden 130 sporcunun katilimiyla gerçeklestirildi.

Tenis turnuvasinda Mustafa Sancaklioglu tek erkeklerde sampiyonluga uzanirken, çift erkeklerde ise Mehmet Onur Turgut ve Mustafa Sancaklioglu ikilisi kupayi aldi. Tek kadinlarda ise birinciligi Zeynep Ilker elde ederken, çiftlerde ise Zeynep Ilker-Pelin Çolak ikilisi ilk sirada yer aldi.

Baskan Abidin Beyazgül: "Sporun her dalinda Sanliurfa’nin adini dünyaya duyuracagiz"

Nefes kesen maçlarin ardindan düzenlenen ödül töreninde konusan Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül" Tarihin sifir noktasi olarak bilinen, Göbeklitepe’si ile birçok tarihi özellikleri içerisinde barindiran bir sehirdir Sanliurfa. Tenis zengin sporu olarak algilaniyordu biz bu algiyi Sanliurfa’da degistirdik. Genç dinamik ve özgüveni yüksek bir genç nüfusa sahibiz. Tek bir dalda degil sporun bütün dalinda Sanliurfa’nin adini tüm dünyaya duyurmaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Adalet Bakan Yardimcisi Ugurhan Kus, daha önce görev yaptigi Sanliurfa’da tenise olan ilgiden ziyadesiyle memnun oldugunu belirterek Sanliurfa’nin mevcut genç nüfusuyla Türkiye’de her spor dalinda basari getirebilecek güce ve imkâna sahip oldugunu aktardi.

TTF Baskani Durmus: "Sanliurfa sanina yakisir bir ev sahipligi yapti"

Türkiye Tenis Federasyonu Baskani Cengiz Durmus ise ’Göbeklitepe’ adiyla düzenledikleri turnuvayi sadece bir turnuva olarak görmediklerini, federasyon olarak sehirlerin tanitimina katki sunacak kentle özdeslesmis mekânlari seçtiklerinin altini çizdi. Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’e ev sahipligi için tesekkür eden Durmus, turnuvanin çok anlamli ve güzel geçtigini söyledi.



Konusmalarin ardindan Göbeklitepe Cup Tenis Turnuvasi Büyükler Yaz Kupasi’nda dereceye giren sporculara kupalari verildi.

Kaynak: İHA