Fenerbahçe'de Yeniden Baskanliga Seçilen Ali Koç Açiklamasi 'Yeni Döneme Yelken Açiyoruz'

'Kadromuz yüzde 70 hazir, bazi dokunuslara ihtiyaci var. Sadece kadronun hazir olmasi yetmiyor. Kadro kalitesinin yani sira Samandira'da da birbiriyle uyum içinde çalisan kisilerin oldugu, Fenerbahçe'nin ne anlama geldiginin iyi bilindigi, çok özledigimiz ruhu tekrar canlandiracak ortam basariyi yakalamak için olmazsa olmazimizdir'

Fenerbahçe Kulübünün olagan seçimli genel kurulunda 3 yil süreyle yeniden baskanliga seçilen Ali Koç, yeni bir döneme yelken açtiklarini söyledi.

Ülker Stadi'nda gerçeklestirilen kongre sonrasinda açiklamalarda bulunan Koç, sözlerine eski ve yeni yönetiminde bulunan kisiler ile kongrede emegi bulunan herkese tesekkür ederek basladi.

Önümüzdeki sezondan itibaren sporun rengini sari-lacivert yapmayi hedeflediklerini belirten Koç, "Yeni döneme yelken açiyoruz. Geride kalan 3 yilda dogrusuyla yanlisiyla büyük deneyimler ve tecrübeler kazandik. Ne yaparsak yapalim futbolda basari olmadigi taktirde digerleri gölgede kaliyor. Bana göre futbolda her yil her sezon belli bir asama kaydettik. Belli yanlislardan arindik, belli dogrulari daha fazla yaptik. Kadromuz yüzde 70 hazir, bazi dokunuslara ihtiyaci var. Sadece kadronun hazir olmasi yetmiyor. Kadro kalitesinin yani sira Samandira'da da birbiriyle uyum içinde çalisan kisilerin oldugu, Fenerbahçe'nin ne anlama geldiginin iyi bilindigi, çok özledigimiz ruhu tekrar canlandiracak ortam basariyi yakalamak için olmazsa olmazimizdir." ifadelerini kullandi.

Eksikler olsa dahi iyi bir aile ortaminin basariyi getirecegine inandigini anlatan Koç, söyle devam etti:

"Inanmisligin birçok eksigin üstünü örttügünü çok kez yasadik. Yegane arzumuz bu sinerjiyi ortaya çikarmak, tek vücut hedefe kitlenmek. Bu sezon ve önümüzdeki yillarda bu ortami, sinerjiyi sagladigimizda göreceksiniz basari gelecektir. Futbolcularimizin en itici gücü her zaman taraftarlarimiz olmustur. Önümüzdeki sezon Allah'in izniyle kisitlamalarin bir kismini geride birakarak bu tribünlerde tekrar çubukluya destek olacagiz, moral verecegiz. Geride kaldiklarinda öne geçmek için ihtiyaçlari olan enerjiyi onlara aktaracagiz. Bu camianin sahip oldugu ruhu onlara göstereceksiniz. Önce taraftarlarimiz tek vücut takim halinde hareket edecek. Fenerbahçe formasini giyen tüm sporcularimiz takim olmanin ne oldugunu sizden ögrenecek, formanin sorumlulugunu kavrayacak ve hakkini sonuna kadar verecek."

- "Fenerbahçeliler zor günde verecegi mesaji çok iyi bilir"

Ali Koç, yasadiklari bu zor günlerde kongre üyelerinin birlik ve beraberliginin kendilerini fazlasiyla umutlandirdigini dile getirdi.

Tek adayli bir seçime katilim oraninin kendilerini çok mutlu ettigini vurgulayan Koç, sunlari aktardi:

"Son birkaç günde yasananlardan sonra bugün burada sergilemis oldugunuz durus, gösterdiginiz hassasiyet, vermis oldugunuz reaksiyon camiamizin birlik ve beraberligi açisindan bizi fazlasiyla umutlandirmistir. Fenerbahçeliler zor günlerde verecegi mesaji çok iyi bilir. Bu genel kurulda da o mesajlardan birini en net sekilde verdiginiz. Gerektigi zaman kongre üyeleri bu camiaya nasil sahip çikacaklarini, baskanlarina geçmiste oldugu gibi nasil sahip çikacaklarini bugün de gösterdiler. Bugünden sonra sen, ben, o demeden sadece biz dedigimiz sadece Fenerbahçe'miz dedigimiz sadece Fenerbahçe'nin çikarlarina hizmet ettigimiz yeni bir dönem olmasini temenni ediyorum."

Taraftarlarin kendilerine verdigi sorumlulugun çok büyük oldugunu ifade eden Koç, "Aydinlik geçmisimiz, aydinlik gelecegimiz, gurur duyulasi yarinlarimiz için yan yana omuz omuza olacagiz. Yarin geç, biz bugün bu baslangici burada hep beraber yapiyoruz. Her zaman oldugu gibi yapacak çok isimiz var. Fenerbahçe için üstlenecek çok sorumlulugumuz var. Bu camianin desteginin taraftar güveninin sorumlulugu çok büyük. Bu sorumlulugu yerine getirmek için neler yapmamiz gerektigini biliyoruz. Bu sevgiye, güvene, inanca layik olmak için elimizden gelen her seyi yapacagiz." diye konustu.

- "Fenerbahçe'miz futbolda hak ettigi yere gelecek"

Ali Koç, futbolda hak ettikleri yere geleceklerine inandigini belirtti.

Yakinda güzel günlere kavusacaklarini dile getiren Koç, "Fenerbahçe'miz futbolda hak ettigi yere gelecek, getirecegiz. Hep beraber insallah seneye bu zaman hala Fenerbahçe'mizin sampiyonlugunu kutladigimiz bir süreç yasariz. Vazgeçmek yok, güzel günler yolda. Güzel yarinlar çok yakinda." seklinde konustu.

Futbol subelerini bir araya getirmek amaciyla 130 dönümlük bir arazi için basvuru yaptiklarini bildiren Ali Koç, "A takim ile altyapinin bir oldugu bir akademi kurma sözü vermistik. Nasil bu stat Türkiye Cumhuriyeti için bir örnek teskil ettiyse bu öyle bir akademi olacak ki sadece Türkiye'de degil yurt disinda da emsal olacak. Bunun için mimari dizayn çalismalari ve kaynak hazir. En azindan 7 milyon avrosu hazir. Daha fazla para gerekirse ben sahsen temin edecegimi biliyorum. Buraya kazmayi vurdugumuz andan 1 sene sonra yani devletimiz yaptigimiz basvuruyu onayladigi taktirde 1-2 ay içinde önümüzdeki sezona yetismemesi için hiçbir sebep yok. Buradan devlet yetkililerimize sesleniyorum, lütfen islemleri hizlandiralim. Samandira'ya 3-4 dakika uzakliktaki bu araziyi bizlere tesis etmeniz için camiam adina ricada bulunuyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu tesisleri yapmalari durumunda Dereagzi Tesisleri'nin sporcu fabrikasina dönüsecegine inandiklarini vurgulayan Koç, "Önümüzdeki sezon barisçil tutumumuzdan, is birligi anlayisimizdan, Türk futbolunu gelistirmek için ihtiyaç duyulan birligi kaybetmeden ama art niyetli saldirilara misliyle karsilik verecegimizi simdiden bilmenizi istiyorum. Bugün birlik beraberlik gerektiginde sizler neler yaptigimizi çok iyi gösterdiniz. Biz de bu zihniyete karsi nasil reaksiyon gösterilir bunu fazlasiyla gösterecegiz. Insallah buna mecbur kalmayiz." ifadelerini kullandi.

Ali Koç, daha sonra yönetim kuruluyla Fener Yolu'nu gezdi.

Kaynak: AA