Fatih Karagümrük'ün Ilk Il Disi Futbol Okulu Alapli'da Açildi

Zonguldak’in Alapli ilçesinde farkli yas gruplarindan çocuklar, Fatih Karagümrük Spor Kulübü Alapli Futbol Okulu’nda yetistirilecek.

Fatih Karagümrük bünyesinde ilk Istanbul disi futbol okulu yapilan girisimlerin ardindan Alapli’ya kazandirildi. Normallesme tedbirleri kapsaminda izin verilen hali sahalarin açilmasinin ardindan futbol okulunda egitimler baslarken, çocuklarin sosyal ve bedensel gelisimlerine de katki saglanmasi amaçlaniyor. Aileler, çocuklarini zararli aliskanliklardan uzak tutmak ve daha keyifli egitim almasini hedeflerken, çocuklar da futbolcu olma hayalini kuruyor.

Fatih Karagümrük’ün son yillardaki projesine vurgu yapan Antrenör Murat Uysal, hizmete giren futbol okulu ile ilgili bilgiler verdi. 36 yil sonra Süper Lig’e yükselen Fatih Karagümrük’ün Kulüp Baskani Süleyman Hurma ile iyi bir ivme yakaladigina vurgu yaparak sunlari söyledi:

"Süleyman Hurma, Fatih Karagümrük’ü iki sene üst üste sampiyon yaparak Süper Lig’e tasidi. Bu sene de Süper Lig’in parlayan yildizi oldu. Biz de Servet Uslu hocamla bu tür girisimleri yapmak istiyorduk. Çok takimla dirsek temasi kurduk ama Fatih Karagümrük’te karar kildik, çünkü Fatih Sultan Mehmet’in ilk ayak bastigi semttir Fatih. Fatih Karagümrük’ün 100. yilinda sampiyon olacagina inaniyoruz. Bize güvendiler, kulüp baskani ve altyapi koordinatörüne tesekkür ediyorum. Ilk il disi futbol okulunu Alapli’ya kazandirdik."

"Bölgemizde yetenek taramasi yapiyoruz"

Futbol Okulunun temel amaçlari hakkinda da bilgi veren Uysal, planlama ve etkinlikler ile ilgili açiklama yapti. Uysal, "2 seneden beri pandemi var. Insallah yavas yavas pandemiden kurtulacagiz. Bölgemizdeki gençleri futbola kazandirmak istiyoruz. Yetenekli çocuklarimizi hocalarimiz gelerek izleyecek. Agustos ve Eylül aylarinda seçmelerimiz var, buradan ögrencilerimizi getirecegiz. Süper Lig maçlari basladiginda kulübümüzün vermis oldugu söz var. Ögrencilerimiz futbolcularla beraber sahaya çikacak, velilerimiz ile beraber maç izlemeye gidecegiz. Bölgemizde yetenek taramasi yapiyoruz. Insallah bölgemizdeki takimlara da Türkiye’deki takimlara da yetenekli çocuklar kazandiririz. Karagümrük ailesi olarak Alapli’da daha güzel isler yapacagiz. 5 ve 16 yas arasinda ögrencilerimiz var. Her yas grubu kendi yasinda sahaya giriyor. En fazla 16 kisi aliyoruz sahamizin içerisine. Farkli yas gruplarinda ögrencilerimiz olmuyor. Yas gruplarina göre egitimlerimiz var, oyunlarimiz var. Sloganimiz ögren, oyna, eglen" ifadelerini kullandi.

"Türk futbolundaki altyapi sorununa çözüm noktasinda neler yapilmali?" Sorusunu da yanitlayan Antrenör Murat Uysal, "Altyapi hocalarimiza güvenmeliyiz. Altyapi hocalarimizi degerli kilmaliyiz. Bir futboldan düsük maas vermemeliyiz. Genç hocalarimiza, dinamik hocalarimiza güvenirsek, önümüzün açik olduguna inaniyorum" dedi.

Alapli Futbol Okulu Direktörü Murat Uysal’in yani sira Servet Uslu ve diger antrenör ile birlikte yetenekli çocuklarin gelisimine katki sagliyor.

Kaynak: İHA