Diyarbakirli Judocular Ankara Yolcusu

Diyarbakirli judocular Ankara’da yapilacak Ümitler Kadin-Erkek Milli Takim seçmelerine katilmak üzere yola çikti. 1-3 Temmuz tarihleri arasinda Ankara‘da yapilacak seçmelere, Diyarbakir adina 3 erkek sporcu yer alacak.

Judo Federasyonu Egitim Kurulu Üyesi ve Milli Takim Antrenörü Osman Gökcül, konuya iliskin yaptigi açiklamada, tüm dünyayi etkisi altina alan Covid 19 pandemisi nedeniyle yaklasik 16 aydir herhangi bir judo müsabakasinin Türkiye’de yapilmadigini söyledi.

Gökcül, spor müsabakalarina uzak olmanin ne kadar zor oldugunu yasadiklari salginla ögrendiklerini belirtti.

Gökcül, uzun bir aradan sonra Milli Takim seçmelerinin yapilmasinin hem kendileri hem de sporcular için oldukça önemli oldugunu ifade ederek, "Ankara’da yapilacak seçmeler bizim açimizdan oldukça önemlidir. Diyarbakir bölgemizi 3 erkek judocumuzla temsil edecegiz. 50 kiloda Recep Ok ve Mehmet Çelik, 60 kiloda ise Mustafa Efe Alphan ile Milli Takim seçmelerine katilacagiz. Bu seçmektedir basarili olanlar Ümitler Avrupa Sampiyonasinda ülkemizi temsil edeceklerdir. Bizlerde pandemiye ragmen antrenmanlarimizi aksatmamaya çalistik. Salonlar kapaninca evde çalismalara devam ettik. Elimizden geldigince çalismalarimiza ara vermemeye özen gösterdik. Kisitli imkanlarla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalistik. Milli takim seçmelerinde ilimizi en güzel sekilde temsil edecegimize inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA