Celil Sagir Futbol Akademisi Açildi

SAMSUN – A Milli Takim ve Samsunspor’un eski yildiz futbolcusu Celil Sagir, futbol akademisi açti.

Celil Sagir Futbol Akademisi, bugün düzenlenen törenle açildi. Canik ilçesinde 4 dönüm üzerine kurulan tesiste sosyal donati alanlarinin yani sira 1 büyük suni çim saha, 1 çim saha ve 1 de kum saha bulunuyor. Celil Sagir ile birlikte 4 antrenörün daha 4-14 yas grubundaki çocuklara futbol egitiminin verilecegi akademide, yetenekli olan sporcular akademi bünyesindeki 1919 FK takiminda müsabakalara çikip, rekabet ortamina girecekler.

“15 yildir akademi kurmayi hayal ediyordum”

Futbolu biraktigi günden bu yana akademi kurup, bilgi ve tecrübelerini paylasmak istediginin altini çizen Celil Sagir, “Biz futbola sokak futbolundan basladik. Belli bir yetenegi ve teknigi sokak futbolunda gördüm. Futbolu biraktiktan sonra 15 yildir akademi açip, çocuklara tecrübeleri aktarmak hayalim vardi. Onun için de bir tesis kurduk. Burada çocuklar modern futbol ile sokak futbolunu iç içe yasayacaklar. Ayrica iyi bir birey olup, iletisim ve sosyal becerileri de gelisecek. Yetenekliler de futbolcu olacaklar. Çocuklarin kaynasmasi ve becerilerinin gelismesi için birçok etkinlik yagacagiz. Gençlik ve Spor Bakanligi da projemize destek verdi. ‘Öze Dokunus’ adi altindaki projemiz ile çocuklarimiza katki saglamak istiyoruz” dedi.



“Sokak futbolu ve modern futbolu karma yapacagiz”

Çocuklarin dar alanda yeteneklerini daha iyi göstermeleri için de teknikler kullanacaklarini ifade eden Sagir, “Tesis 4 dönüm üzerine kuruldu. Içince büyük suni çim saha, onun yarisi kadar çim saha ve onun da yarisi kadar kum sahamiz var. Çocuklar çim ve kum sahada sokak futbolunu ve dar alan becerilerini kolayca yansitabilecekler. Çocuklarin dar alanda fazla topa temas ettikleri zaman yeteneklerini daha fazla gösterirler diye düsünüyorum. Biz de bu yollardan geldik ve bunlari tecrübe ettik. Tecrübelerimi yeni nesle aktarma firsati buldum. Ben hariç 3 antrenör, 1 de kaleci antrenörü burada görev yapiyor. Haftanin 1 günü de ben özel ve bireysel antrenman yaptiracagim. Hedefimiz futbolcu ve iyi çocuklar yetistirmek. Akademimizde 4-14 yas grubu çocuklar egitim alacaklar. Bu yas grubundaki çocuklara en az 1 sene futbol egitimi verecegiz. Bu 1 yilin sonunda da 1919 FK’ya yarismaci grup olarak çocuklarimizi aktaracagiz. 1919 FK’da Samsun’da kurulmus amatör futbol kulübüdür ve Celil Sagir Futbol Akademisi bünyesindedir. Akademide yetisen futbolcularimiz 1919 FK’da maç tecrübesi kazanacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA