Çekiç Atmada Balkan Sampiyonu Oldu, Gözünü Avrupa Ve Dünya Sampiyonalarina Dikti

Milli sporcu Ece Narttürk: 'Avrupa ve dünya sampiyonalarina katilacagim için çok heyecanliyim. Orada ülkemi en iyi sekilde temsil edecegim' Antrenör Ahmet Dalak: 'Herhangi bir sikinti olmazsa Ece'nin Avrupa Sampiyonasi'nda ilk üçe girecegini, Dünya Sampiyonasi'nda da final yarisacagini düsünüyorum'

ÖMER FANSA - 51. Balkan 20 Yas Alti Atletizm Sampiyonasi'nda bayanlar çekiç atmada altin madalyaya uzanan Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi (TOHM) sporcusu Ece Narttürk, bu yil düzenlenecek Avrupa ve dünya sampiyonalarinda da basarili olabilmek için hazirliklarini sürdürüyor.

Adana'da ortaokul beden egitimi ögretmeninin yönlendirmesiyle gülle atmaya baslayan Ece, 2017 yilinda bu bransta elemeleri geçerek TOHM bünyesinde spor yapmaya basladi.

Ece, TOHM'da uzmanlarin yönlendirmesiyle 2019 yilindan itibaren çekiç atmaya yogunlasti.

Bu bransta Türkiye sampiyonlugu elde edip, Avrupa ile dünya sampiyonalari için gerekli barajlari geçen ay-yildizli sporcu, 12-13 Haziran'da Istanbul'da düzenlenen 51. Balkan 20 Yas Alti Atletizm Sampiyonasi'nda 54,04 metrelik derecesiyle birinci olmayi basardi.

- Ece: "Ülkemi en iyi sekilde temsil edecegim"

Ece Narttürk, AA muhabirine yaptigi açiklamada, çekiç atmada Türkiye sampiyonu oldugunu söyledi.

Aldigi dereceler sonrasi katildigi Balkan Sampiyonasi'nda da birincilik elde ettigini aktaran Ece, söyle konustu:

"Önümüzdeki aylarda düzenlenecek Avrupa ve dünya sampiyonalarina hazirlaniyorum. Onun için her gün düzenli olarak antrenmanlarimi yapiyorum. En çok teknik üzerine yogunlasiyoruz. Avrupa ve dünya sampiyonalarina katilacagim için çok heyecanliyim. Orada ülkemi en iyi sekilde temsil edecegim. Bu yarislar benim için büyük bir tecrübe olacak. Orada kazandigim tecrübelerle önümüzdeki yillarda daha iyi isler çikaracagima inaniyorum. Su anda 20 yas alti kategorisinde yarismaktayim. Ilerleyen yillarda Avrupa ve dünya sampiyonalarinda madalya alip, olimpiyatlara katilmayi hedefliyorum."

- Antrenör Dalak: "Bu basarinin sinyallerini veriyordu"

Milli sporcunun antrenör Ahmet Dalak, Ece Narttürk'ün yasina göre verimli, inançli, vizyon ve misyon sahibi, akilli bir sporcu oldugunu dile getirdi.

Ece'nin katildigi ilk uluslararasi turnuvada Balkan sampiyonlugu yasadigini belirten Dalak, sunlari kaydetti:

"Daha önceki dereceleriyle bu basarinin sinyallerini veriyordu. Form döneminde oldugumuz için günde 2 saatlik antrenmanlar yapiyoruz. Teknik üzerine yogunlastik. Su an her sey yolunda, iyi gidiyor. Herhangi bir sikinti olmazsa Ece'nin Avrupa Sampiyonasi'nda ilk üçe girecegini, Dünya Sampiyonasi'nda final yarisacagini düsünüyorum. Ece, büyükler kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek kapasite ve yetenekte bir sporcu. Kismet olursa biz de oralarda olmak için elimizden geleni yapacagiz. Bu çizgiden ayrilmazsa, 2-3 sezon sonra büyükler kategorisinde de Ece'nin ayni kalitede devam edebilecegini düsünüyorum."

Kaynak: AA