Bursa 'Zirveye' Kosacak

Türkiye’nin uzun soluklu maratonu ‘Uludag Ultra Trail’ Bursa’yi zirveye tasiyacak. Maratonun startini Baskan Aktas verecek.

Sporu tabana yaymak, gençlerin ve çocuklarin sporla bulusmasini saglamak adina birçok marka etkinligi hayata geçiren Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin destek ve katkilariyla Uludag’in zirvesinde bu yil 3.sü düzenlenen ’Uludag Premium Ultra Trail‘ 3 Temmuz Cumartesi günü start alacak.

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi koordinasyonunda gerçeklestirilecek “Uludag Premium Ultra Trail ‘ 1 genel klasman ve 5 farkli yas kategorisinde yapilacak. Uzun soluklu maratona simdiye dek 1100 sporcu kayit yaptirdi. Kosu gününe kadar sporcu sayisinin 1500’ü bulmasi bekleniyor. Uludag ve çevresinin muhtesem dogasi ve yerel dokusu ile teknik yapisini birlestiren “Uludag Premium Ultra Trail ‘’ tüm kosucular için unutamayacaklari bir deneyim olacak. Sporcu sayisi ve halkin katilimiyla Türkiye’nin en önemli ultra maratonu olmaya aday uzun soluklu yaris, doga sporlari turizmine önemli katki saglayacak.

Uludag’i kesfedecekler

66K, 30K, 16K ve 6K etaplari ile yerli ve yabanci binlerce sporcuyu Uludag’in zirvesinde bulusturacak olan kosunun en uzun etabi 100 kilometre. Maraton kosuculari, Zeyniler, Cumalikizik, Kürekli Selalesi, Saitabat Selalesi, Buzul Göletler, Uludag Zirve, Softabogan Selalesi, Bakacak, Kurbaga kaya ve Sarialan ‘i geçerek Uludag’in essiz güzelligine tanik olacak. Cumartesi sabah kosulacak 30K ve 16K yarislarinin starti, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas tarafindan verilecek.

Maratonda dereceye girenlerin madalyalarina kavusacagi 4 Temmuz Pazar günü ise Softabogan Selalesi’ne ücretsiz halk yürüyüsü gerçeklestirilecek. Etkinlige katilanlar rehber esliginde 6000 meydan baslangiç noktasi olmak üzere ormanin içinden 5 kilometrelik bir yürüyüsle Softabogan Selalesini kesfedecek.

Kaynak: İHA