Berna Gözbasi Açiklamasi 'Hayaller Van Persie, Gerçekler Tam Tersi'

Hes Kablo Kayserispor Kulübü’nün yapilan Genel Kurulu’nda mevcut Baskan Berna Gözbasi yeniden baskan olarak seçildi. Baskan Berna Gözbasi açiklamasinda; "Mali ya da transferle ilgili durum, benim bildigimden çok daha agir durumda. Bunu baskan olduktan sonra ögrendim. Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi" dedi.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen Kayserispor Olagan Genel Kurulu, divan heyetinin olusturulmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan faaliyet ve denetim raporlari okundu. Raporlarda kulübün kisa vadeli borçlar toplami 272 milyon 194 bin 869 TL, uzun vadeli borçlar toplami 58 milyon 180 bin 948 TL olarak açiklandi. Kongrede tek liste olan mevcut Baskan Berna Gözbasi yeniden baskan olarak seçildi. Kongrede konusan Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç; Kayserispor’un sehrin çok önemli bir degeri olduguna isaret ederek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesinin önemine vurgu yapti. Büyükkiliç; "Takdir edersiniz ki, insan içerisinde oldugu zaman bazi degerlerin kiymetini bilmiyor. Hatta zaman zaman göz ardi ediyor. Ama disariya çikinca bunu çok daha iyi fark ediyor. Kayseri’mizde aynen bir balik misali, sudan çiktiginda fark edilen bir yaklasim ile anilan, anlasilan ve takdir edilen boyutta zaman zaman konusuluyor. Biz böyle konusulmasini kusura bakmayin sevmiyoruz. Çünkü hak ettigi sekli ile her zaman böyle oldugumuzu yani balik misali sudan çikinca degil, suyun içerisinde oldugumuzda da, disinda oldugumuzda da bu sehrimizin insanlarinin degerlerinin kiymetinin paylasilmasi gerektigini buradan paylasmak istiyorum. Hatirlanacagi üzere geçen hafta bugünlerde Kayseri’mizde 9 tane Büyüksehir Belediye Baskani, üst düzey bürokratlari ve ayni zamanda genel merkezimizden yöneticilerin de katildigi sehrimizde çalisma vardi. Bu çalismada ister istemez Kayseri konusuldu. Kayseri tartisildi. Kayseri paylasildi. Herkesin takdir ettigi ve Kayseri’nin çok farkli bir yaklasim sergiledigini hep beraber duyduk ve konustuk. Iste biz diyoruz ki, bu sehir hep pozitif olarak, olumlu olarak anilmalidir. Bunu fazlasiyla hak ediyor. Futbolda bunlardan birisi. Kayseri’mizde bir hanimefendinin gelip kulüp baskani olmasi takdire sayan bir tablo. Fedakârligi ile çalismalari ile imkânlarini seferber etmesiyle ve yönetici anlayisiyla sehrimize bir ivme kazandirdi ve kazanim katti. Bunu takdir etmek durumundayiz. Kendisine hem tesekkür edip, hem de dua etmek durumundayiz. Ayni zamanda sadece tesekkür etmek, sadece dua etmek yetmez. Bunun yaninda mali destekte mutlaka olmazsa olmazi. Simdi sehir olarak bizim sikintimiz yok. Cami diyoruz, okul diyoruz, saglik ocagi diyoruz. Destek buluyoruz. Ama spor denilince biraz sikintiya giriyoruz. Demek ki güven sikintisi mi vardi. Fazla da bu konulara girmeye de gerek yok. Umuyorum bunlarda asilmis durumda. Burada seviyeli bir kongre yapiyoruz. Geçmisi konusarak kimsenin kazanacagi kanaatinde degilim. Önümüze bakacagiz. Isimize bakacagiz" dedi.



"Tesadüfen ligde kaldiniz’ gibi söylemlerde alin terine haksizlik yapildigini düsünüyorum"

Mali ya da transferle ilgili durumun bildiginden çok daha agir bir tablo oldugunu baskan olduktan sonra ögrendigini kaydeden Hes Kablo Kayserispor Kulübü Baskani Berna Gözbasi; "Baskan Gözbasi; “Tesadüfen ligde kaldiniz’ gibi söylemler; 1 yildaki futbol tarihine bile geçebilecek kadar fedakarliklarin, emeklerin gerek yöneticilerimiz, gerek futbolcularimizin alin teri açisindan haksizlik oldugunu düsünüyorum. Biz inanilmaz harcama limiti en düsük takimken, mali, hukuk açisindan 35 FIFA dosyasi, 31 federasyonda uyusmazlik dosyasi, 15 icra dosyasi kapatirken bir yandan da sportif anlamda yarismaya çalistik. Bugün baskentimizin iki güzide kulübü bizim ‘tesadüfen kaldiniz’ denen belki de pandemide Türk futbol tarihinin en zor liginde kaldigimizda, baskentin iki kulübü düsmüstür. Bu kulüplerin maddi açidan ve sehirden aldiklari destek açisindan bizden çok daha iyi durumda olduklarini biliyoruz. O yüzden ‘tesadüfen ligde kaldiniz’ söyleminde haksizlik yapildigini düsünüyorum. Ben Kayseriliyim, bu sehirden ekmek yiyorum. Böyle bir görev bana bir sekilde teblig edildi. Hayatimda hiç basarisiz olmadim. Mali ya da transferle ilgili durum, benim bildigimden çok daha agir bir tablo oldugunu baskan olduktan sonra ögrendim. Keske bu durum açikça paylasilsaydi o dönemde bankayla yapilan yapilandirma da tam olurdu. Yapilandirma bir isletmenin hayatini devam ettirmesi için yapilir. Fakat o sekilde olmamis ve biz bunlarin bedelini ödüyoruz. 29 milyon faiz ödemek zorunda kaldik, 60-70 milyon da kur farki. Borçlanmayi artirmadigimiz halde kendi kendine zarar etmis görünüyoruz. Bankayla yeniden yapilandirma için görüsmelerimiz devam ediyor. Bu konuda destek olanlara tesekkür ediyorum" dedi.

Kulübü ayakta tutmak için sehrin is adamlarinin sorumluluk almasi gerektiginin altini çizen Gözbasi; "Bana göre devasa miktardaki borcun kulübümüzün gelirleriyle ödenmesi mümkün degil. Bu gerçegi paylasalim. Ben bunun önemli bir kismini, ciddi bir miktarda bagista bulundum. Ben bunun diger kulüplere de baskanin almasi gereken sorumluluk açisindan örnek olmasini diliyorum. Benim yaptigim maddi kaynagin yaninda 5-10 bin lira ricayla topladigimiz ortamda tahtamiz halen kapali. Bu açmayacagimiz anlama gelmiyor. Bununla ilgili ben yine imkanlarimi kullanacagim. Bu sadece bir kisi ile olacak bir sey degil. Bu kulübü ayakta tutmak için bir Ekisehirspor, bir Karabükspor, bir Sakaryaspor’un durumuna düsmemek için, layik oldugu Süper Ligde tutmak için bu dakikadan itibaren mantaliteyi degistirmemi gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Markanizi güçlendirmek için sehrinizin en büyük markasinin yaninda lütfen yer alin"

Isadamlarina çagrida bulunan Gözbasi; "Bir laf var ya ‘Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi’, Kayseri is dünyasi açisindan söylüyorum bu sehirde sadece Erciyes Anadolu Holding, Kayseri Seker yok. Beni su ana kadar ‘Made In Kayseri’ diye ürün satanlar, Kayseri’nin öne çikardigi sektörlerde Kayserili olmaktan övünenler beni arayip da ‘sponsor olalim mi’ diye sormadilar. Burasi sehrin takimi, burasi Kayseri’nin en önemli markasi. Sehrin kulübü oldugu için sehrin her bireyinin bu konuda sorumluluk almasi gerekiyor. O yüzden is dünyasina yeniden çagrida bulunmak istiyorum. Markanizi güçlendirmek için sehrinizin en büyük markasinin yaninda lütfen yer alin" seklinde konustu.



"Bir dönem daha transfer penceresini açik tutabiliriz"

Baskan Gözbasi konusmasini söyle sürdürdü; "Beklentiler çok. Sahsi çabama ragmen bu yilda harcama limiti en düsük takimiz. Yokluklar içinde elde edilen sonuçlar ile 2 senedir ligde kaldik. Bu sene de sportif performansla ilgili en iyisi olsun diye çabaliyoruz. Sportif direktör görevlendirdik. Maddi sartlarin halen çok zorlu oldugunu, bankadan kaynak olusturmak için sahsi çeklerle hareket ettigimi bir kere daha duyurmak istiyorum. Bu konuda yönetimime, özellikle bana gelecek cinsiyetçi saldirilari da bu kürsüden tekrar hatirlatmak, medyamizdan da bu konuda duyarli olmalarini rica ediyorum. Benden önceki bütün baskanlar erkekti. Bunun kadin veya erkek olmakla alakasi yok. Kulüplerin durumu ortadadir. Bu iyi yönetmek ya da kötü yönetmekle alakalidir. Ben ve yönetimdeki arkadaslarimiz ne yaparsak yapalim, bir dönem daha transfer penceresini açik tutabiliriz ve puan silmenin önüne geçebiliriz. Bu lige devam edebilmek, gelecek sezonlari kurtarabilmek için artik bizim kisisel gayretlerimizde mümkün kilmayacaktir. Biz ve diger birçok kulüp bu noktadadir."

Kongrede ayrica AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz, AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Emrah Karayel, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, Baskan Berna Gözbasi’yi tebrik ederek görevinde basarilar diledi.

Yapilan kongre sonrasi Yönetim Kurulunda su isimler yer aldi; "Berna Gözbasi, Ali Çamli, Yücel Sahin, Ali Kaynar, Onur Gözbasi, Ibrahim Somtas, Hasan Köse, Bilal Yildiz, Emir Akpinar, Erol Çetin, Tufan Koç.

Kaynak: İHA