Antalyali Pehlivanlarin Zorlu Kirkpinar Mesaisi

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü Yagli Güres Takimi, Edirne’de düzenlenecek 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ne Türk’ün ilk er meydani Elmali’da hazirlaniyor.

9-10-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri için Elmali’da kamp yapan Büyüksehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü Yagli Güres Takimi, çalismalarini antrenör Ufuk Atalan esliginde sürdürüyor. Yuva Mahallesi çayir alani ve Avlan Gölü Tabiat Parki dag tirmanis parkurlarinda yogunlasan çalismalarda güresçiler zorlu doga kosullarinda tirmanis, tepe kosusu, depar ve kondisyon çalismalari yapiyor.

30 güresçi kampa girdi

Kirkpinar güreslerine en iyi sekilde hazirlandiklarini ve Antalya’yi en iyi sonuçlari alarak temsil edeceklerini dile getiren Antrenör Ufuk Atalan, “Kirkpinar Güresleri yagli güres camiasi için en önemli organizasyonlardan bir tanesi. Tüm güres severlerin yakindan takip ettigi bu organizasyonda Antalyamizi en iyi sekilde temsil etmek, iyi dereceler almak için var gücümüzle çalisiyoruz. Elmali’da 30 güresçimizle yogun bir antrenman programi uyguluyoruz. Bir ay sürecek kampimizin ilk iki haftalik kismini tamamladik. Elmali, kamp için son derece uygun hava kosullarina ve dogal antrenman sahalarina sahip. En iyi sekilde hazirlanarak güresçilerimizi Kirkpinar’a hazir hale getirecegiz. Altin Kemer’i ve madalyalari alarak Antalya’ya dönmek en büyük arzumuz” diye konustu.

ASAT güresçisi Kirkpinar Baspehlivani Osman Aynur, Kirkpinar’a çok iyi hazirlandiklarini ifade ederek, “Tarihi Kirkpinar Güresleri için Elmali’nin güzel havasi ve dogasinda güzel ve zorlu bir kamp geçiriyoruz. Insallah Kirkpinar’dan madalyalari toplayarak dönmek istiyoruz. Bize bu süreçte destegini esirgemeyen Antalya Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ederim. Pandemi döneminde bizlere sahip çikti. Bizlere Antalya’nin güres antrenmani yapilabilecek en güzel ve en büyük spor salonunu tahsis etti. Bizler de Baskanimizi mahcup etmemek, ona güzel bir hediye sunmak elimizden gelenin en iyisini yapacagiz” dedi.

ASAT güresçisi baspehlivan Turan Balaban, çok güzel bir kamp dönemi geçirmekte olduklarini ifade ederek, tepe kosulari, kondisyon, tirmanis ve yagli güresler yaparak, yogun bir antrenman programi ile Kirkpinar’a hazirlandiklarini belirtti.

Baspehlivan Mustafa Batu da hedefinin Edirne’de kürsüye çikmak oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA