95. Gazi Kosusu'nu Burgas Kazandi

95.’si düzenlenen ve Türk yarisçilik tarihinin derbisi olan Gazi Kosusu’nu Sanem Kahraman’in sahibi oldugu Burgas, jokey Ahmet Çelik ile kazandi.

Türk yarisçilik tarihinin en büyügü olan ve Mustafa Kemal Atatürk adina kosulan 95. Gazi Kosusu, Istanbul Veliefendi Hipodromu’nda kosuldu. 2 bin 400 metre çim pistte kosulan ve 22 Ingiliz safkanin mücadele ettigi Gazi Kosusu’nu, Sanem Kahraman’in sahibi oldugu Burgas, jokey Ahmet Çelik ile kazandi. Türk spor tarihinin hiç durmadan devam eden tek organizasyonu olan Gazi Kosusu’nu Burgas, jokey Ahmet Çelik ile kazanirken, Ahmet Çelik bu yarisi üst üste 7. kez kazanarak ulasilmasi güç bir rekora imza atti. At sahibi Sanem Kahraman, Gazi Kosusu Kupasi’ni Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun elinden aldi. Jokey Ahmet Çelik’in plaketini ise Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskani Ekrem Imamoglu takdim etti.

Üst üste 7. zafer

Burgas ile Gazi Kosusu’nda zafere uzanan jokey Ahmet Çelik, üst üste 7. Gazi Kosusu zaferine imza atarak ulasilmasi güç bir rekor kirdi. 2015’te Renk, 2016’da Graystorm, 2017’de Piano Sonata, 2018’de Hep Beraber, 2019’da The Last Romance ve 2020’de de Call To Victory isimli safkanlarla üst üste 6 kez zafere uzanan Ahmet Çelik, Burgas’la birlikte kazandigi bu yaris sonucunda üst üste 7. zaferini elde etti. Gazi Kosusu’nda birincilik ödülü 2 milyon 100 bin TL olarak belirlendi. Kazanan atin sahibi Sanem Kahraman; kayit tutarlari, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte 3 milyon 134 bin TL kazanacak. Kahraman, eger kazanan safkan Burgas’in ayni zamanda yetistiriciligini de yapiyorsa, bu rakam 3 milyon 737 bin 850 TL’ye ulasacak.

Kaynak: İHA