Tofas Basketbol Takimi, Sampiyonlar Ligi'nde Mücadele Edecek

Tofas Basketbol Takimi, 2021-2022 sezonunda Basketbol Sampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Türkiye’den 5 olmak üzere 25 farkli ülkeden toplamda 44 kulübün katilacagi organizasyonda yeni sezon kura çekimi 7 Temmuz’da gerçeklestirilecek.

FIBA Sampiyonlar Ligi’nde 2021-2022 sezonunda yer alacak takimlar açiklandi. Ulusal liglerini ilk 5’te bitiren 42 kulüp ile Basketbol Sampiyonlar Ligi’nin altinci sezonuna katilacak 52 kulübün kadrosu, turnuva tarihindeki en güçlü Basketbol Sampiyonlar Ligi kadrosu oldu. Yeni sezonda 30 farkli Avrupa ülkesinin temsilcisinin yer alacagi organizasyonda Türkiye’den de 5 kulüp yer alacak. Tofas, Basketbol Sampiyonlar Ligi’deki ilk sezonunda son 16 turuna kalmayi basarmisti.

Yeni sezon kura çekimi 7 Temmuz’da gerçeklesecek

2021-2022 Basketbol Sampiyonlar Ligi normal sezonunun 4 Ekim’de baslamasi planlanirken, eleme turlari ise 13 Eylül’de baslayacak. Eleme turundan gelecek 4 takim ile birlikte 32 takimdan olusacak olan normal sezon, her biri 8 takimdan olusan dört grupta oynanacak ve grup liderleri dogrudan son 16 turuna yükselecek. Gruplarinda ikinci ve üçüncü sirada yer alan ekipler ise play-in maçlari sonucunda play-off’a kalmaya çalisacak. Yeni sezon kura çekimi ise 7 Temmuz Çarsamba günü gerçeklestirilecek.

Kaynak: İHA